vissza az összes hírhez
Leállították a Legendás állatok filmszériát

Leállították a Legendás állatok filmszériát

2023.10.27 Szerző dO_od

Bár David Zaslav, a Warner Bros. Discovery új vezetője folyamatosan azt állítja, hogy a stúdió a Halál ereklyéi II. rész befejezése óta nem nyúlt a Harry Potter-márkához (így is egy kicsit összekeverte a premier óta eltelt éveket), az igazság az, hogy volt a Legendás állatok filmszéria, ami egyértelműen a Harry Potter világába tartozik. Elvégre azok forgatókönyvét maga Rowling írta, és a legtöbb Potter-film rendezője, David Yates rendezte. Nos, ő az, aki most végre megerősítette, hogy a sorozat lényegében halott.

 

Már akkor, amikor a stúdió bejelentette, hogy rajongók öt filmet fognak kapni ezekkel a hősökkel, sokan nagyon csodálkoztak. Annál is inkább, amikor később kiderült, hogy a filmszéria a minőséget és a pénzügyi eredményeket tekintve már a második résszel elindult a fájós lejtőn. Míg az első film világszerte 811 millió dollárt hozott a mozikban, a második film már csak 648 milliót, a harmadik pedig 404 milliót. A harmadik rész valamivel jobb értékelést kapott a külföldi kritikusoktól, de az a 200 millió dolláros költségvetés mellett és reklámok nélkül nem ért semmit - ezért már néhány héttel a premier után világos volt, hogy a Roxfortba tartó vonat tovább nem fog ebben az irányban járni.

 

Hivatalosan eddig senki nem nyilatkozott, de most A fájdalom ügynökei című új filmje promóciója során Yates azt mondta, hogy valójában senki sem számolt azzal, hogy mind az öt film elkészül. A filmes többé-kevésbé úgy fogalmazott, hogy valójában az írónő egyszer valamit mondott egy sajtótájékoztatón, és az mindenkit váratlanul érte. A többiek azonban tulajdonképpen örültek, hogy eljutottak a harmadik filmig, minden más pedig mindig csak azon múlott, hogy az előző részek mennyire sikeresek lesznek. És tekintettel arra, hogy azok egyáltalán nem teljesítettek jól, ez a stop teljesen logikus volt.

 

Mindenesetre, ahogy fentebb említettük, a stúdió biztosan nem tervezi a márka pihentetését. Már készül az eredeti könyvsorozat reboot változata az HBO Max (illetve már csak Max) számára, de feltehetően senkit nem lepne meg, ha a jövőben spin-offok és további filmek is készülnének. Hogy akkor még mindig Zaslav lesz-e a kormánynál, vagy közben Warnerék új tulajdonost találnak, az valószínűleg az elkövetkező hónapokban vagy években fog eldőlni.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

A Barbie-film milliárdos lett

A Barbie-film milliárdos lett

2023.08.07

Bár Margot Robbie, azt ígérte a Warner Bros. stúdiónak, amikor a projekt finanszírozását kérte, hogy Barbie film bevételei egy milliárdot is elérhetik, maga sem hitt ebben. De igaza volt. Az ikonikus… (több)

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)

Meghalt Bernard Hill színész

Meghalt Bernard Hill színész

2024.05.05

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Bernard Hill brit színész, aki olyan filmekben vált ismertté, mint a Titanic, a Ragadozók és A Gyűrűk Ura trilógia. A szomorú hírrel a BBC televíziós csatorna állt… (több)