vissza az összes hírhez
A világ legőrültebb mozija nyílik Las Vegasban

A világ legőrültebb mozija nyílik Las Vegasban

2023.09.18

Ha igazán mély nézői élményre vágyunk, akkor egy IMAX-mozi felé vesszük az irányt. Las Vegas azonban az audiovizuális élmény egy egészen új szintjét szeretné nyújtani az embereknek. Itt épült fel a 2,3 milliárd dollár (828 milliárd forint) értékű Sphere multimédiás kulturális csarnok. Ezt uralja a világ legnagyobb, nagyfelbontású, 18K felbontású képernyője, amely oldalról és felülről is körbeöleli a nézőteret. A hangzást pedig egy hatalmas, elképesztő 167 000 hangszóróból álló rendszer biztosítja. 

Nem egészen moziról van szó, mivel a Sphere számára készült filmeknek speciális formátummal kell rendelkezniük, amely hasonlít a planetáriumban vetítendő filmekhez. Elsőként Darren Aronofsky rendező mutatja be itt munkáját, aki most az Instagramon osztotta meg a Sphere-ben vetített Postcard from Earth című film rövid bemutatóját. Valami a dokumentumfilm és a sci-fi történet között, összesen hét kontinensen készült, és igazán lenyűgöző látványnak ígérkezik. A Sphere első eseménye azonban a U2 zenekar koncertje lesz szeptember 29-én, amelyre 400-1495 dollárért lehet jegyet váltani. Október 6-tól a Postcard from Earth című film vetítései következnek, a jegyárak pedig 49-199 dollár között mozognak.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Meghalt Mark Margolis színész

Meghalt Mark Margolis színész

2023.08.04

Nyolcvanhárom éves korában csütörtökön a New York-i Mount Sinai kórházban rövid betegség után elhunyt Mark Margolis amerikai színész, akit sok néző leginkább a Totál szívás és a Better Call Saul… (több)

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Mire készül most Guy Ritchie rendező?

Mire készül most Guy Ritchie rendező?

2024.01.19

Guy Ritchie brit rendező (Úriemberek, Egy igazán dühös ember) az utóbbi években igen gyors alkotói tempóba merült. Míg tavaly sikerült a mozikba juttatnia a Fortune hadművelet – A nagy átverés című… (több)

Legfrissebb hírek

Meghalt Roger Corman

Meghalt Roger Corman

tegnap

A filmvilág elveszített az amerikai filmművészet egyik ikonját: a kaliforniai Santa Monicában elhunyt Roger Corman legendás amerikai rendező, producer és forgatókönyvíró. Tekintélyes kort élt meg,… (több)

Az új Gyűrűk Ura-film régi ismerősökkel érkezik

Az új Gyűrűk Ura-film régi ismerősökkel érkezik

2024.05.09

Ez is eljött. Új filmekről a Középföldéről már lassan egy éve beszélnek, amióta Warnerék megvásárolták az ismert és népszerű történetek és karakterek jogait. Most azonban a stúdió vezérigazgatója,… (több)