vissza az összes hírhez
A Netflix újra nyeregben van

A Netflix újra nyeregben van

2023.07.20 Szerző dO_od

Bár a tavalyi év első felében úgy tűnt, hogy a Netflix elindult a lejtőn, és a Disney+ meg fogja előzni, az ikonikus piros N betűvel a logójában rendelkező streaming-óriásnak sikerült stabilizálnia az előfizetők számának csökkenését, és idén már kétszer is emelkedett az előfizetői száma. A második negyedévben még 5,9 millió fizető ügyféllel is bővült az előfizetői bázis, ami a hírek szerint elsősorban a jelszavak megosztását megakadályozó új stratégiának, illetve egy új, olcsóbb, reklámokat is tartalmazó előfizetési típusnak is köszönhető.

 

Jelenleg tehát a Netflix-nek 238,3 millió előfizetője van világszerte, a részvényárfolyamok folyamatosan emelkednek, az össznyereség pedig 8,2 milliárd dolláron állt meg. Bár a szakértők valamivel magasabb, 8,6 milliárdos összeget jósoltak, a cég vezérigazgatója, Ted Sarandos jelenlegi stratégiája kifizetődőnek bizonyult, és a cég egyből biztosította is a részvényeseket arról, hogy az év hátralévő részében tovább fog nőni az előfizetők száma. A legérdekesebb azonban talán a szabad cash flow, vagyis a rendelkezésre álló pénzeszközök értékének összehasonlítása a 2022 második negyedévben és az idei évben. A cég ugyanis jelenleg 1,3 milliárd dollárral rendelkezik, míg tavaly ez csak 13 millió dollár volt.

 

A Netflix bejelentette, hogy a jelszómegosztás tilalmát a világ többi részére is kiterjeszti, és a jövőben nem zárható ki az előfizetési típusok további módosítása sem (hosszabb távon elkerülhetetlenül drágulni fognak az árak), de ennek tükröződnie kell abban is, hogy a társaság mekkora összeget fektet be új tartalmakba. Sajnos a Netflix sikere egy olyan időszakban érkezik, amikor a filmipart teljesen megbénították a színészek és a forgatókönyvírók sztrájkjai, akik a tisztességtelen munkakörülményekre, a nem megfelelő pénzügyi kompenzációra, a mesterséges intelligenciával kapcsolatos garanciák hiányára panaszkodnak, illetve arra, hogy a filmstúdiók és a streaming-cégek általában nem hajlandók tárgyalni.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Mennyit keresnek a Netflix főnökei?

Mennyit keresnek a Netflix főnökei?

2023.04.23

A legnagyobb streaming-szolgáltatónak nehéz éve volt tavaly, több mint egy évtized után elveszítette a sok előfizetőt, a részvények értéke jelentős mértékben csökkent, és nagy volt a nyereségesebb… (több)

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Az új Gyűrűk Ura-film régi ismerősökkel érkezik

Az új Gyűrűk Ura-film régi ismerősökkel érkezik

2024.05.09

Ez is eljött. Új filmekről a Középföldéről már lassan egy éve beszélnek, amióta Warnerék megvásárolták az ismert és népszerű történetek és karakterek jogait. Most azonban a stúdió vezérigazgatója,… (több)

Legfrissebb hírek