vissza az összes hírhez
A Netflix főnökei a részvényesek szerint nem érdemlik meg a fizetésüket

A Netflix főnökei a részvényesek szerint nem érdemlik meg a fizetésüket

2023.06.05

Hollywoodban továbbra is a forgatókönyvírók sztrájkja a fő téma, akik jobb fizetést és munkakörülményeket követelnek. A művészek többek között a stúdióvezetők hatalmas fizetését kritizálják, miközben a filmkészítők helyzete egyre romlik. Érdekes fejlemény e tekintetben a Netflix nemrégiben tartott részvényesi gyűlése, amelynek résztvevői nem kötelező érvényű szavazással elutasították a cég vezetőinek, Greg Peters és Ted Sarandos társigazgatóknak, illetve Reed Hastings társalapítónak javasolt prémiumokat. 

Mint Meredith Stiehm, a WGA forgatókönyvírók szakszervezetének elnöke a részvényesekhez intézett felhívásában írta, a Netflix összesen több mint 166 millió dolláros kompenzáció jóváhagyását kérte tőlük. Miközben a WGA jelenlegi fejlesztési követeléseinek teljesítése mindössze évi 68 millió dollárjába kerülne a Netflix-nek. Bár a részvényesek szavazása valójában nem fogja eldönteni, hogy Peters, Sarandos és Hastings megkapja-e a javasolt prémiumokat, ez legalább egy fontos gesztus. Azonban nehéz kizárni, hogy a szavazás oka csupán az írókkal és más szórakoztatóipari dolgozókkal való szolidaritás volt. 

(CzechCrunch együttműködésével)

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

A Netflix újra nyeregben van

A Netflix újra nyeregben van

2023.07.20

Bár a tavalyi év első felében úgy tűnt, hogy a Netflix elindult a lejtőn, és a Disney+ meg fogja előzni, az ikonikus piros N betűvel a logójában rendelkező streaming-óriásnak sikerült stabilizálnia… (több)

Mennyit keresnek a Netflix főnökei?

Mennyit keresnek a Netflix főnökei?

2023.04.23

A legnagyobb streaming-szolgáltatónak nehéz éve volt tavaly, több mint egy évtized után elveszítette a sok előfizetőt, a részvények értéke jelentős mértékben csökkent, és nagy volt a nyereségesebb… (több)

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Az új Gyűrűk Ura-film régi ismerősökkel érkezik

Az új Gyűrűk Ura-film régi ismerősökkel érkezik

2024.05.09

Ez is eljött. Új filmekről a Középföldéről már lassan egy éve beszélnek, amióta Warnerék megvásárolták az ismert és népszerű történetek és karakterek jogait. Most azonban a stúdió vezérigazgatója,… (több)

Legfrissebb hírek