vissza az összes hírhez
Az ötödik Shrek szabad utat kapott

Az ötödik Shrek szabad utat kapott

2023.04.05 Szerző dO_od

Nehéz elhinni, hogy több mint húsz év telt el az első Shrek-film premierje óta. A közkedvelt filmszéria utolsó filmje pedig 2010-ben érkezett a mozikba, de már akkor is úgy tűnt, hogy a koncepciót a végletekig kifacsarták, és a filmkészítők kezdik ismételni önmagukat. Ez a kritikákban és a közönség fogadtatásában, valamint a jegybevételben is megmutatkozott (Amerikában a negyedik film mindössze 238 milliós bevételt ért el, míg a második film ennek majdnem a dupláját, 441 milliót). Később még jöttek spin-off változatok és rövidfilmek, de újabb nagyjátékfilm már nem került a mozikba. Most mindenesetre úgy tűnik, hogy a DreamWorks Animation stúdió mégiscsak nagy visszatérésre készül. És az eredeti szinkronszínészek is ott lesznek.

 

A DreamWorks a jelek szerint már dolgozik a Shrek a vége, fuss el véle című film rendes folytatásán, amelynek főszerepében várhatóan visszatér Mike Myers, Eddie Murphy és Cameron Diaz, és könnyen lehet, hogy Antonio Banderas is feltűnik egy kámeaszerepben, Csizmás Kandúrként. A színészekkel állítólag jelenleg is folynak a tárgyalások, de úgy tűnik, mindannyian szívesen visszatérnének, ezért az egész csak formalitás lesz. A cselekményről egyelőre nincs információ, de a már említett Csizmás Kandúr nemrégiben elért sikere miatt nyilvánvaló, hogy a stúdió Shrekkel is szeretné felmelegíteni a levest, sőt talán a filmszériát a nagyobb visszatérés és egyéb lehetséges spin-off változatok irányába indítani. Ezzel azonban elébe mennénk a dolgoknak, de fontos lesz majd figyelni, hogy a tényleges visszatérés valójában hogyan is fog alakulni.

 

Bár úgy tűnik, hogy az utóbbi időben az animált filmek jól mennek, a héten kerül a mozikba a Chris Pratt hangjával készült Super Mario Bros.: A film című animációs film, és bár minden jel szerint hatalmas siker lesz, a tengerentúli kritikusok első reakciói meglepően negatívak. A film jelenleg átlagosan 5/10 körüli értékelést kapott. Mindenesetre a Mario érkezése hatalmasat fog szólni, és hogy a film meddig lesz a mozipénztárakban sikeres, azt úgyis a közönség fogja eldönteni.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Eddie Murphy lesz az új Rózsaszín párduc sztárja?

Eddie Murphy lesz az új Rózsaszín párduc sztárja?

2023.05.18

Nemrég itt számoltunk be arról, hogy ma már az Amazon alá tartozó MGM stúdió több híres márkájának rebootján dolgozik. Ezek közé tartozik A Rózsaszín párduc című film is, és ez a projekt most lassan,… (több)

Super Mario elérte az 1 milliárdot

Super Mario elérte az 1 milliárdot

2023.05.01

A Nintendo és az Illumination társaság Super Mario Bros.: A film című újdonság 26 nappal a premierje után hivatalosan is átlépte az 1 milliárd dolláros határt. Ez összesen 490 millió dollárt jelent… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Vin Diesel negyedik alkalommal Riddick szerepében

Vin Diesel negyedik alkalommal Riddick szerepében

tegnap

Kétségtelenül sok olyan filmszéria létezik, amelynek folytatását a nézők örömmel látnák. Minden új pletykával, ami egy közkedvelt filmszéria lehetséges folytatásáról szól, a reményeik egyre nőnek, és… (több)

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)