vissza az összes hírhez
A Super Mario tarol a mozikban és rekordokat döntöget

A Super Mario tarol a mozikban és rekordokat döntöget

2023.04.10 Szerző dO_od

Egy animációs film számára a minden idők legjobb indulása. Pontosan ezzel a top helyezéssel büszkélkedik az Illumination Entertainment stúdió Super Mario Bros.: A film című új játékadaptációja, amelyet Aaron Horvath és Michael Jelenic (Tini titánok, harcra fel!) rendezett, mivel az első hétvégén világszerte történelmi, 377 millió dolláros bevételt ért el. A tengerentúlon aztán még valamivel népszerűbb is volt a film, mint a világ többi részén, az amerikai bevételek túllépték 200 millió dolláros összeget (egészen pontosan 204 millió), a világ más részeiről pedig 173 millió jött be.

 

Nyilván az a tény is hozzájárult, hogy a forgalmazó Universal Pictures társaság a bemutató időpontját közvetlenül húsvét előtti időpontra tette, amikor a legtöbb embernek szabadnapja volt - beleértve a diákokat is -, ezért mindenki elmehetett a moziba, hogy megnézze a szeretett Mariót. A kissé lehangoló külföldi kritikák ellenére (a Rotten Tomatoes összesítőn a film jelenleg 56% pozitív kritikával és 5,6/10-es átlagpontszámmal rendelkezik) ez a film a forrásanyag rajongóinak és a gyerekes családoknak szól, és ennek megfelelően alakulnak a sokkal pozitívabb nézettségi értékelések itt és a világ többi részén.

 

Mindenesetre Mario két dolgot bizonyított. Azt, hogy az animációs filmek még nem haltak ki (bár az utóbbi filmek közül sok film nem volt a mozikban sikeres), hogy a játékadaptációk feljövőben vannak, hogy Chris Pratt (Jurassic World, A galaxis őrzői) színésznek még mindig van érzéke az üzleti sikerekhez, és hogy az Illumination stúdió (Minyonok) egyszerűen képes arra, hogy teljesítse a feladatot – ebben az esetben egy legendás játékból egy olyan mainstream adaptációt készíteni, ami tele van utalásokkal, és amit mindenki szívesen megnéz. A második film szinte biztosra vehető, és az is, hogy más videójátékos anyag is nagyvászonra kerül.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Super Mario elérte az 1 milliárdot

Super Mario elérte az 1 milliárdot

2023.05.01

A Nintendo és az Illumination társaság Super Mario Bros.: A film című újdonság 26 nappal a premierje után hivatalosan is átlépte az 1 milliárd dolláros határt. Ez összesen 490 millió dollárt jelent… (több)

Az ötödik Shrek szabad utat kapott

Az ötödik Shrek szabad utat kapott

2023.04.05

Nehéz elhinni, hogy több mint húsz év telt el az első Shrek-film premierje óta. A közkedvelt filmszéria utolsó filmje pedig 2010-ben érkezett a mozikba, de már akkor is úgy tűnt, hogy a koncepciót a… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Mire készül most Guy Ritchie rendező?

Mire készül most Guy Ritchie rendező?

2024.01.19

Guy Ritchie brit rendező (Úriemberek, Egy igazán dühös ember) az utóbbi években igen gyors alkotói tempóba merült. Míg tavaly sikerült a mozikba juttatnia a Fortune hadművelet – A nagy átverés című… (több)

Legfrissebb hírek

Meghalt Roger Corman

Meghalt Roger Corman

2024.05.12

A filmvilág elveszített az amerikai filmművészet egyik ikonját: a kaliforniai Santa Monicában elhunyt Roger Corman legendás amerikai rendező, producer és forgatókönyvíró. Tekintélyes kort élt meg,… (több)

Az új Gyűrűk Ura-film régi ismerősökkel érkezik

Az új Gyűrűk Ura-film régi ismerősökkel érkezik

2024.05.09

Ez is eljött. Új filmekről a Középföldéről már lassan egy éve beszélnek, amióta Warnerék megvásárolták az ismert és népszerű történetek és karakterek jogait. Most azonban a stúdió vezérigazgatója,… (több)