vissza az összes hírhez
Az HBO Harry Potter remake-jét tervezi sorozat formájában

Az HBO Harry Potter remake-jét tervezi sorozat formájában

2023.04.04 Szerző dO_od

Ez a hír sajnos nem áprilisi tréfa. A Bloomberg hírportál egyik napról a másikra közölte a váratlan hírt, miszerint az HBO közel áll ahhoz, hogy szerződést kössön egy új sorozatra, amely J.K. Rowling írónő Harry Potter könyvsorozatán alapul. Vagyis az HBO a Warner Bros. stúdió felügyeletével Potter-könyvek újbóli feldolgozását tervezi, amelyek filmadaptációi 2001 és 2011 között száguldoztak a mozikban. A sorozat esetében minden egyes rész egy-egy könyvet adaptálna, ami állítólag segítené a mitológia kibővítését, és jobban ragaszkodna a forrásanyaghoz - amit többek között maga Rowling is felügyeli majd a projektben, amelyben majd minimum producerként vesz részt.

 

Warnerék már korábban is utaltak arra, hogy a jövőben ismét szeretnék hasznosítani a márkát. A nem igazán sikerült Legendás állatok és megfigyelésük című filmszéria után azonban könnyen lehet, hogy a stúdió vezetői egyszerűen nem mertek megragadni a lehetőséget, hogy más irányból fedezzék fel a franchise-t, ezért inkább mindent feltesznek az úgynevezett „tuti befutóra”. A gond csak az, hogy ebben az esetben sem garantált a siker - épp ellenkezőleg. Figyelembe véve, hogy a filmszéria mennyire népszerű, és viszonylag rövid idő alatt mennyire öregedett, elég egyértelmű, hogy az új sorozatot kompromisszumok nélkül fogják a filmekkel összehasonlítani. Jelen pillanatban valószínűleg nem is találnánk senkit, aki szerint a sorozat nyertesként kerülhet ki egy ilyen harcból.

 

Pedig egy potenciális történet a Potter-világból most kínálná magát. Idén a Hogwarts Legacy videójáték nagy esélyekkel indult az év legkelendőbb játéka címért. A játék története már egy ideje különböző találgatások tárgya, miszerint új filmek vagy egy sorozat forrása lehetne. Jelen pillanatban nehéz megmondani, hogy a Warnerék miért inkább egy remake-hez ragaszkodnak, nem pedig egy új anyaghoz, de mindkét esetben nehéz dolguk lesz. Ám most úgy tűnik, mintha szándékosan/vakon a nagyobb nehézségi szintet választanák.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

A Twilight saga visszatér

A Twilight saga visszatér

2023.04.20

Azt hitted, hogy annál rosszabb, mint egy Harry Potter remake tévésorozat formájában nem létezik? Akkor tudd meg, hogy a Lionsgate stúdió most jelentette be a Twilight saga visszatérését is. Az… (több)

Az HBO Max változik

Az HBO Max változik

2023.04.12

Viszlát HBO Max, itt az új Max! A Warner Bros. Discovery főnöke David Zaslav elérte a célját, és az HBO Max streaming-szolgáltatása, amely májusban a Discovery+ csatorna tartalmával is kiegészül,… (több)

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Mire készül most Guy Ritchie rendező?

Mire készül most Guy Ritchie rendező?

2024.01.19

Guy Ritchie brit rendező (Úriemberek, Egy igazán dühös ember) az utóbbi években igen gyors alkotói tempóba merült. Míg tavaly sikerült a mozikba juttatnia a Fortune hadművelet – A nagy átverés című… (több)

Legfrissebb hírek

Az új Jurassic World megtalálta a fő arcot

Az új Jurassic World megtalálta a fő arcot

tegnap

A Jurassic Park és Jurassic World filmek világában játszódó következő film előkészületei már javában zajlanak, és ezekben a napokban még mindig tart az őrületes színészválogatás, hogy vadonatúj… (több)

Cillian Murphy visszatér a zombikhoz

Cillian Murphy visszatér a zombikhoz

2024.05.18

Kevés projekt körül volt akkora felhajtás az elmúlt hónapokban, mint Boyle következő apokaliptikus víziója körül. A 28 nappal később és a 28 héttel később című filmek folytatásáról, amelyekben Nagy… (több)