vissza az összes hírhez
A Netflix váratlan sikert aratott

A Netflix váratlan sikert aratott

2023.03.30 Szerző dO_od

Ha meg kéne tippelned, hogy melyik volt az idei év legnézettebb Netflix premierje és a streaming-szolgáltatás történetének harmadik legjobb indulása, valószínűleg nem találnád ki. Sőt, valószínűleg maga a Netflix sem számított ilyen sikerre, nem is beszélve az alkotókról. A The Night Agent vagyis az Éjjeli ügynök című filmről van szó, amely csak múlt héten jelent meg, és ennyi idő alatt máris sikerült hivatalosan is folytatást kapnia - amire a Netflix-nél az elmúlt hónapokban nem nagyon volt példa.

 

A sorozat alkotója, Shawn Ryan (Kemény zsaruk) bizonyára nagyon örül, hiszen legújabb sikerfilmje az első hét nap alatt 168,7 millió nézettségi órát produkált, ami - mint korábban említettük - a fenomenálisan sikeres Wednesday sorozat (341,2 millió), illetve a Dahmer - Szörnyeteg: The Jeffrey Dahmer-sztori sorozat (196,2 millió) mögötti helyet jelenti. Mindkét sorozatnak tavaly volt a premierje, és mindkét sorozatnak lesz folytatása (Dahmer esetében más sorozatgyilkosokról). Ugyanakkor az Éjjeli ügynök elsőre nem tűnik kihagyhatatlan eseménynek.

 

A cikk írásakor a sorozatnak 75%-os átlaga van, a Rotten Tomatoes weboldalon pedig 74%-os pozitív kritikát kapott, 6,7/10-es átlagértékeléssel és 81%-os nézői értékeléssel. Messze a más sikeres és dicsért sorozatok számaitól.

 

Ami a történetet illeti, a sorozat egy klasszikus, sőt szokványos kémkedéses akció, ezúttal titkos programmal, Fehér Házzal, összeesküvőkkel és FBI-val kiegészítve. Paradox módon azonban éppen az ilyen projektek azok, amelyeket a legtöbb néző általában könnyen emészthetőségük miatt egyetlen nap vagy este alatt képes végigülni az elejétől a végéig, vagyis „bingenout” módon, és ez pont ez az eset. Mindenesetre a Netflix számára ez azt jelenti, hogy sorozatok terén még mindig sikerül neki gyakorlatilag a semmiből slágereket gyártania, és a nézettségi plafon a jövőben még magasabbra nőhet.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Jenna Ortega is elhagyja a Sikoly filmet

Jenna Ortega is elhagyja a Sikoly filmet

2023.11.22

Nem, ez nem kettős látás! A hetedik Sikoly film szereplői valóban gyorsabban fogynak, mint ha a színésznőket maga a gyilkos Ghostface tette volna a láb alól. Alig néhány órával azután, hogy… (több)

Hollywood a biztonságra akarja helyezi a hangsúlyt

Hollywood a biztonságra akarja helyezi a hangsúlyt

2023.09.28

Az írók sztrájkja hivatalosan véget ért, a következő napokban és hetekben meg kell oldani még a színészek sztrájkját is, és most ugyan lassan, de annál biztosabban úgy tűnik, hogy Hollywood még az év… (több)

Az HBO sorozatai a Netflix-re is kerülhetnek

Az HBO sorozatai a Netflix-re is kerülhetnek

2023.06.26

A streamingszolgáltatások piaca jelenleg az exkluzivitásra épül - a Disney+ társaság A Mandalóri és az Avatar filmszériákkal, a Netflix a Stranger Things vagy a Wednesday sorozatokkal, az HBO Max az… (több)

A Beetlejuice 2-ben Jenna Ortega is szerepel

A Beetlejuice 2-ben Jenna Ortega is szerepel

2023.05.10

Most már hivatalos, a Warner Bros. stúdió jóváhagyta a legendás Tim Burton (Az Álmosvölgy legendája, Ollókezű Edward) kultikus horrorkomédiájának, a Beetlejuice – Kísértethistória című film… (több)

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Mire készül most Guy Ritchie rendező?

Mire készül most Guy Ritchie rendező?

2024.01.19

Guy Ritchie brit rendező (Úriemberek, Egy igazán dühös ember) az utóbbi években igen gyors alkotói tempóba merült. Míg tavaly sikerült a mozikba juttatnia a Fortune hadművelet – A nagy átverés című… (több)

Legfrissebb hírek

Sydney Sweeney, Edgar Wright és a Barbarella?

Sydney Sweeney, Edgar Wright és a Barbarella?

tegnap

A Barbarella 1968-as kultikus film új változatának forgatása gyakorlatilag két évtizede téma, de eddig még soha nem sikerült elindítani az új történetet a hiányos öltözetű hősnőről és a 41. században… (több)