vissza az összes hírhez
Mit érdemes megjegyezni a Netflix hatalmas statisztikáiból

Mit érdemes megjegyezni a Netflix hatalmas statisztikáiból

2023.12.18

A Netflix egy ideje heti rendszerességgel közzéteszi a tíz legnézettebb műsorok listáját, mind összegző számokban, mind pedig országonkénti bontásban, ahol a streaming szolgáltatás elérhető. A múlt héten azonban a cég először tette közzé az idei év első hat hónapjára vonatkozó, több mint 18 000 címet tartalmazó, szinte teljes világméretű könyvtárának nézettségi statisztikáit. Miért érdekes ez? Az átlagember természetesen tippeket találhat, hogy mit nézzen, legyen szó a legnagyobb slágerről, az Éjjeli ügynök című sorozatról vagy a Dicsőség című koreai drámáról. De ennél sokkal több is kiolvasható a statisztikából.

Például maga a streaming szolgáltatás is rámutat arra, hogy a nézettség majdnem egyharmada nem angol nyelvű alkotásokból állt, vagy hogy jelentős az érdeklődés a régebbi sorozatok iránt, amelyeket a Netflix máshonnan licencelt. De most először az is jobban becsülhető, hogyan gondolkodnak korunk egyik legbefolyásosabb médiavállalatánál. A Netflix nemrég jelentette be, hogy két évad után megszünteti a Shadow and Bone – Árnyék és csont című fantasy-sorozatot - most megtudtuk, hogy a második évad az idei év első felében a 26. legnézettebb műsor volt, de a cég úgy gondolta, hogy a költségeket tekintve ez nem volt elég.

A Netflix bejelentette, hogy félévente fogja közzétenni ezeket a teljes statisztikákat, ami különösen a művészek számára fontos hír. Most végre pontosabb képet kaphatnak arról, hogy valójában mennyire népszerűek a filmjeik és sorozataik, és ennek megfelelően tárgyalhatnak a szerződésekről vagy választhatnak más projekteket.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

A Netflix váratlan sikert aratott

A Netflix váratlan sikert aratott

2023.03.30

Ha meg kéne tippelned, hogy melyik volt az idei év legnézettebb Netflix premierje és a streaming-szolgáltatás történetének harmadik legjobb indulása, valószínűleg nem találnád ki. Sőt, valószínűleg… (több)

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)

Meghalt Bernard Hill színész

Meghalt Bernard Hill színész

2024.05.05

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Bernard Hill brit színész, aki olyan filmekben vált ismertté, mint a Titanic, a Ragadozók és A Gyűrűk Ura trilógia. A szomorú hírrel a BBC televíziós csatorna állt… (több)