vissza az összes hírhez
A Netflix váratlan sikert aratott

A Netflix váratlan sikert aratott

2023.03.30 Szerző dO_od

Ha meg kéne tippelned, hogy melyik volt az idei év legnézettebb Netflix premierje és a streaming-szolgáltatás történetének harmadik legjobb indulása, valószínűleg nem találnád ki. Sőt, valószínűleg maga a Netflix sem számított ilyen sikerre, nem is beszélve az alkotókról. A The Night Agent vagyis az Éjjeli ügynök című filmről van szó, amely csak múlt héten jelent meg, és ennyi idő alatt máris sikerült hivatalosan is folytatást kapnia - amire a Netflix-nél az elmúlt hónapokban nem nagyon volt példa.

 

A sorozat alkotója, Shawn Ryan (Kemény zsaruk) bizonyára nagyon örül, hiszen legújabb sikerfilmje az első hét nap alatt 168,7 millió nézettségi órát produkált, ami - mint korábban említettük - a fenomenálisan sikeres Wednesday sorozat (341,2 millió), illetve a Dahmer - Szörnyeteg: The Jeffrey Dahmer-sztori sorozat (196,2 millió) mögötti helyet jelenti. Mindkét sorozatnak tavaly volt a premierje, és mindkét sorozatnak lesz folytatása (Dahmer esetében más sorozatgyilkosokról). Ugyanakkor az Éjjeli ügynök elsőre nem tűnik kihagyhatatlan eseménynek.

 

A cikk írásakor a sorozatnak 75%-os átlaga van, a Rotten Tomatoes weboldalon pedig 74%-os pozitív kritikát kapott, 6,7/10-es átlagértékeléssel és 81%-os nézői értékeléssel. Messze a más sikeres és dicsért sorozatok számaitól.

 

Ami a történetet illeti, a sorozat egy klasszikus, sőt szokványos kémkedéses akció, ezúttal titkos programmal, Fehér Házzal, összeesküvőkkel és FBI-val kiegészítve. Paradox módon azonban éppen az ilyen projektek azok, amelyeket a legtöbb néző általában könnyen emészthetőségük miatt egyetlen nap vagy este alatt képes végigülni az elejétől a végéig, vagyis „bingenout” módon, és ez pont ez az eset. Mindenesetre a Netflix számára ez azt jelenti, hogy sorozatok terén még mindig sikerül neki gyakorlatilag a semmiből slágereket gyártania, és a nézettségi plafon a jövőben még magasabbra nőhet.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Jenna Ortega is elhagyja a Sikoly filmet

Jenna Ortega is elhagyja a Sikoly filmet

2023.11.22

Nem, ez nem kettős látás! A hetedik Sikoly film szereplői valóban gyorsabban fogynak, mint ha a színésznőket maga a gyilkos Ghostface tette volna a láb alól. Alig néhány órával azután, hogy… (több)

Hollywood a biztonságra akarja helyezi a hangsúlyt

Hollywood a biztonságra akarja helyezi a hangsúlyt

2023.09.28

Az írók sztrájkja hivatalosan véget ért, a következő napokban és hetekben meg kell oldani még a színészek sztrájkját is, és most ugyan lassan, de annál biztosabban úgy tűnik, hogy Hollywood még az év… (több)

Az HBO sorozatai a Netflix-re is kerülhetnek

Az HBO sorozatai a Netflix-re is kerülhetnek

2023.06.26

A streamingszolgáltatások piaca jelenleg az exkluzivitásra épül - a Disney+ társaság A Mandalóri és az Avatar filmszériákkal, a Netflix a Stranger Things vagy a Wednesday sorozatokkal, az HBO Max az… (több)

A Beetlejuice 2-ben Jenna Ortega is szerepel

A Beetlejuice 2-ben Jenna Ortega is szerepel

2023.05.10

Most már hivatalos, a Warner Bros. stúdió jóváhagyta a legendás Tim Burton (Az Álmosvölgy legendája, Ollókezű Edward) kultikus horrorkomédiájának, a Beetlejuice – Kísértethistória című film… (több)

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Jön egy következő Gonosz halott

Jön egy következő Gonosz halott

2024.04.27

A legendás horror filmszéria Evil Dead – Gonosz halott több év után nagy sebességbe kapcsol. A gonosz halottak felkelése című, Lee Cronin rendező tavalyi filmje nagy érdeklődéssel találkozott a… (több)

A Sony Stúdió elhalasztja a tervezett premiereket

A Sony Stúdió elhalasztja a tervezett premiereket

2024.04.27

Ha képregényfilmek rajongója vagy, és idén nyáron egy jó adag akciót vártál, akkor van számodra egy rossz hírünk. A Marvel Comics lapjairól származó Pókember szóló gonosztevője, a régóta várt és már… (több)

Ördögűző, amerre csak nézel...

Ördögűző, amerre csak nézel...

2024.04.26

Az átlagember szinte azt gondolná, hogy az ördögűzésről szóló horrortörténetek egyike azoknak a témáknak, amelyeket csak egyszer kell rendesen megcsinálni (1973-as Az ördögűző, egy példa mindegyikért… (több)