vissza az összes hírhez
A Dungeons & Dragons film folytatása még mindig lehetséges

A Dungeons & Dragons film folytatása még mindig lehetséges

2023.07.31 Szerző dO_od

150 millió dolláros költségvetés, de világszerte mindössze 208 millió dolláros bevétel - ez a John Francis Daley és Jonathan Goldstein (Éjszakai játék) rendező-páros sokat dicsért, de nem túl sikeres Dungeons & Dragons: Betyárbecsület című fantasy-film névjegye. A tapasztalt Chris Pine színész által vezetett karizmatikus hősök csapatáról szóló filmnek a jövőben mégiscsak lehet folytatása, legalábbis ezt gondolja a Paramount stúdió főnöke, Brian Robbins, aki közelmúltban a Variety-nek adott interjújában megerősítette, hogy ez a lehetőség még mindig aktuális.

 

Nyilvánvaló, hogy a stúdió nem engedheti meg magának, hogy még egy ilyen drága filmet készítsen azzal a reménnyel, hogy a bevételek ezúttal többszörösére nőnek. A folytatás tehát csak akkor készülhet el, ha minden érintett fél meg tud egyezni egy alacsonyabb költségvetésben, bár az egy hatalmas fantasy-film esetén nagy gond lehet. Egyébként, ha az első filmen kritizálták is valamit, az a trükkök minősége volt.

 

A Wizards of the Coast társaság, mint a márka tulajdonosa korábban jelezte, hogy a film pénzügyi kudarcának egyik oka lehet az is, hogy az emberek a világjárvány után egyszerűen nem tartják olyan fontosnak a mozit (ami a Barbie és az Oppenheimer filmek bevételeit látva nyilván nem teljesen igaz), és inkább megvárják az otthoni adathordozókon vagy a fizetős VOD-szolgáltatásokon való megjelenést. Azonban azt, hogy a digitális megjelenés valóban segített-e kifizetni a jól sikerült fantasy-filmet, azóta senki nem erősítette meg. Közben az első film készítői arra utaltak, hogy az esetleges második film inkább a világ felfedezésére és a szörnyekkel való harcra koncentrál majd. Ráadásul a főhős Edgin akár mágiát is használhatna.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

A negyedik Star Trek talán mégiscsak megérkezik

A negyedik Star Trek talán mégiscsak megérkezik

2024.03.28

A Star Trek filmszéria-reboot filmes folytatását, amely a Star Trek: Mindenen túl című harmadik részt követné, már többször bejelentették anélkül, hogy a munkálatok bármilyen módon előre haladnának.… (több)

Mi a helyzet a Star Trek filmmel?

Mi a helyzet a Star Trek filmmel?

2024.01.12

  Majdnem nyolc év telt el azóta, hogy az utolsó Star Trek-film a Mindenen túl alcímmel a mozikba került. És bár a filmszéria közvetlen folytatásáról Chris Pine, Zachary Quinto és Zoe Saldana… (több)

Boldog ünnepeket és BÚÉK 2024!

Boldog ünnepeket és BÚÉK 2024!

2023.12.24

Ha a második Dűne film nem lett volna áthelyezve 2024 tavaszára, az elmúlt filmév kivételes lett volna. Így is nagyszerű volt, tele filmes meglepetésekkel. A legnagyobb meglepetés a közösségi hálók … (több)

Az új The Saint halad előre

Az új The Saint halad előre

2023.11.23

A Paramount Pictures stúdió már évek óta próbálja feléleszteni egyik félig elfeledett filmszériáját, de csak most tűnik úgy, hogy a készülő projekt kezd valódi formát ölteni. A készülő The Saint című… (több)

A Hasbro film- és televíziórészleget hoz létre

A Hasbro film- és televíziórészleget hoz létre

2023.08.17

A Hasbro játékkonglomerátum új film- és televíziórészleget indított, amely segítségével mostantól a márkáin alapuló saját projektek gyártását tervezi. Az új produkciós cég egyúttal az eOne társaság… (több)

Mire készül Dungeons & Dragons rendezőpáros?

Mire készül Dungeons & Dragons rendezőpáros?

2023.06.10

John Francis Daley és Jonathan Goldstein (Éjszakai játék, Vakáció) rendezőpáros idén sok nézőnek szerzett örömet, és valószínűleg nagy meglepetést is, a Dungeons & Dragons: Betyárbecsület című… (több)

Super Mario elérte az 1 milliárdot

Super Mario elérte az 1 milliárdot

2023.05.01

A Nintendo és az Illumination társaság Super Mario Bros.: A film című újdonság 26 nappal a premierje után hivatalosan is átlépte az 1 milliárd dolláros határt. Ez összesen 490 millió dollárt jelent… (több)

Michelle Yeoh lesz az új Star Trek film sztárja

Michelle Yeoh lesz az új Star Trek film sztárja

2023.04.19

A Star Trek rajongói mégiscsak kapnak egy új filmet. De a Chris Pine (Dungeons & Dragons: Betyárbecsület) csapatának visszatérése helyett elsőként a Star Trek: Section 31 című film érkezik, ami a… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)

Meghalt Bernard Hill színész

Meghalt Bernard Hill színész

2024.05.05

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Bernard Hill brit színész, aki olyan filmekben vált ismertté, mint a Titanic, a Ragadozók és A Gyűrűk Ura trilógia. A szomorú hírrel a BBC televíziós csatorna állt… (több)