vissza az összes hírhez
A Vaják sorozat nézettsége esik

A Vaják sorozat nézettsége esik

2023.07.07 Szerző dO_od

Nemrég írtunk egy cikket, amelyben a Vaják című sorozat sztárjának, Henry Cavillnek a távozásával foglalkoztunk, és azzal, hogy a készítők hogyan képzelik el az utódja bemutatását. Már akkor azzal a kérdéssel is foglalkoztunk, hogy ezek a szereposztási lépések milyen hatással lesznek a nézettségre. Nos, ez máris kezd megváltozni, ráadásul a két részre osztott harmadik évad érkezésével. Az elsősorban az amerikai közönségre fókuszáló Samba TV adatai szerint Geralt és társai nem túl rózsás jövő elé néznek. 

 

Bár a harmadik évad nyitó epizódját az első öt napban tekintélyes, 1,1 millió háztartásban kapcsolták, ez még mindig nagyjából 15%-os visszaesés a második évad első epizódjához képest, amely 1,3 milliós volt. Ami azonban különösen problémás, az a későbbi epizódok nézettségi görbéje. A Samba TV adatai szerint a második epizódot mindössze 893 ezer háztartásban nézték, a harmadikat 750 ezer, a negyediket 602 ezer, az eddig utolsó, ötödik epizódot pedig 505 ezer háztartásban. 

 

Ezzel szemben a második évad összes epizódját - a kritikusok és nézők fogadtatása hasonló volt - minden alkalommal több mint 1 millió háztartás nézte. Vagyis az amerikai tendencia sokat elárul, nem csak azt, hogy Netflix-nek nem kellett kettéosztania a szériát, de a nézők vagy értetlenkedéssel reagáltak Cavill távozásának bejelentésére, hogy a színész már nem szerepel az idei évadban sem (lásd a Netflix új kampányát, amelynek szlogenje: „Igen, ő még mindig Geralt a harmadik évadban”), vagy bosszankodással, hogy az évad végén eltűnik, ezért sokan nem láttak okot arra, hogy folytassák a filmszéria nézését. Persze, ezek amerikai adatok, és nem tartalmazzák a telefonokról történő lejátszásokat, de a kép most már egyértelmű, így a sorozat készítői, ideértve a Netflix főnökeit is, most már átkozottul idegesek lehetnek, hogy a negyedik évad és Liam Hemsworth érkezésével valószínűleg csökkenni fog a nézettség. 

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

A Ballerina egy év késéssel érkezik

A Ballerina egy év késéssel érkezik

2024.02.22

A gyilkos John Wick és Ana de Armas színésznő rajongói kénytelenek lesznek elfojtani a csalódottság könnycseppjeit, mert a közös akciós kalandjukra jóval többet kell majd várni. A régóta készülő, és… (több)

Mire készül most Guy Ritchie rendező?

Mire készül most Guy Ritchie rendező?

2024.01.19

Guy Ritchie brit rendező (Úriemberek, Egy igazán dühös ember) az utóbbi években igen gyors alkotói tempóba merült. Míg tavaly sikerült a mozikba juttatnia a Fortune hadművelet – A nagy átverés című… (több)

A Hegylakó rebootja halad előre

A Hegylakó rebootja halad előre

2023.10.28

A kultikus Hegylakó című film reboot változatáról már 2008 óta szó van, de csak 2016-ban kezdett valami történni a projekt körül - először Chad Stahelskit (John Wick) jelentették be rendezőnek, majd… (több)

Gadot és társai hivatalosan is befejezték a DC-nél

Gadot és társai hivatalosan is befejezték a DC-nél

2023.10.10

James Gunn, a filmes DC-univerzum új irányítójától érkező, hónapokig tartó ködösítés és ellentmondások után a Variety hírportál most végre megerősítheti, hogy a fő színészsztárok, Gal Gadot, Jason… (több)

Mi a helyzet a Hegylakó reboot-jával?

Mi a helyzet a Hegylakó reboot-jával?

2023.08.31

Jó pár éve már, hogy bejelentették a kultikus, akció sci-fi fantasy film, a Hegylakó reboot változatát, Henry Cavill színésszel az élén, és Chad Stahelski (John Wick) rendezővel a kamera mögött.… (több)

A Vaják alkotói kommentálják Cavill távozását

A Vaják alkotói kommentálják Cavill távozását

2023.07.02

A Netflix égisze alatt készült Vaják című híres sorozatának harmadik évada a napokban megérkezett a streaming-szolgáltatásra - pontosabban annak első része. Bár az első öt epizód már elérhető a nézők… (több)

A DC megtalálta Supermanjét

A DC megtalálta Supermanjét

2023.06.28

A múlt hét végén Los Angelesben zajlott a válogatások utolsó szakasza, hogy megtalálják az új Superman-t az újraindított DC Univerzum számára. A Warnerék főnöke, David Zaslav, Peter Safran producer… (több)

Megvan a John Wick spin-off premierjének dátuma

Megvan a John Wick spin-off premierjének dátuma

2023.04.06

Bár az ötödik John Wick-film még mindig a levegőben lóg, és sem a rendező Chad Stahelski, sem a főszereplő Keanu Reeves nem nagyon lelkesedik érte, a Lionsgate stúdió jelenleg annyira élvezi a… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)

Meghalt Bernard Hill színész

Meghalt Bernard Hill színész

2024.05.05

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Bernard Hill brit színész, aki olyan filmekben vált ismertté, mint a Titanic, a Ragadozók és A Gyűrűk Ura trilógia. A szomorú hírrel a BBC televíziós csatorna állt… (több)