vissza az összes hírhez
Első reakciók az Indiana Jones-filmre vegyesek

Első reakciók az Indiana Jones-filmre vegyesek

2023.05.19 Szerző dO_od

Az Indiana Jones és a sors tárcsája című film ünnepi premierjét a Cannes-i Filmfesztiválon tartották, ahol Harrison Ford ötperces vastapsban részesült. Rögtön ezután a Twitteren megjelentek az első reakciók a filmet látott kritikusoktól, és a Rotten Tomatoes összesítő webportálon néhány vélemény is megjelent. Ha azonban sokat vársz a filmtől, amely Ford végső búcsúja lesz a legendás karaktertől, az elvárásaidból vegyél vissza. 

 

Míg a közösségi hálókon még viszonylag sok dicsérő kommentár jelent meg, és sok kritikus röviden úgy jellemezte az új filmet, mint a szeretett hős életének tiszteletreméltó utolsó fejezetét, az értékelések már nem annyira pozitívak. Valójában az első nyolc értékelésnek csak a fele pozitív, és még azok is többnyire megállnak 3-4/5 pont környékén. James Mangold (Az aszfalt királyai, Logan - Farkas) filmje még keményebb negatív kritikát kapott, az átlagértékelés a cikk írásakor jelenleg 5/10. Persze, ez csak az első adag, és nincs kizárva, hogy mainstream kritikák egy része ezért még lelkes lesz. Ugyanakkor az értékelés tovább eshet.

 

Harrison Ford alakítása mindenesetre dicsérni való, mivel tökéletesen beleillik Indiana szerepébe, és a rá jellemző száraz humorral és megszokott Indiana-féle makacskodással erőteljesen húzza előre a történetet. A forgatókönyv viszont állítólag időnként kissé zavaros és telített, ami talán annak is köszönhető, hogy egymást követve négy ember dolgozott rajta. Összességében a film állítólag nem annyira rossz, mint az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága című film, de csalódottabb kritikusok szerint nem is sokkal jobb. Talán a Total Film hírportál ad a legjobb kritikát a filmnek, ami 4/5-ös értékelést jelent, és azt írja, hogy film az akció, a humor és az érzelmek nagyon kielégítő keveréke. 

 

Ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy sok kritika is hatalmas spoilereket rejt, ezért némi óvatossággal kell hozzáállni. Az Indiana Jones és a sors tárcsája című film június végén, egészen pontosan 29-én kerül a mozikba, majd néhány hónappal később a Disney+ csatornán láthatja a közönség. Május végén többek között az összes korábbi film és a nehezen elérhető Az ifjú Indiana Jones kalandjai című sorozat is ott landol majd. 

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

A Fantastic Four szereposztása megerősítve

A Fantastic Four szereposztása megerősítve

2024.02.15

Nem volt ugyan nagy titok, de hivatalosan sem erősítették meg. Ez tegnap, Valentin-napon megváltozott, amikor a Marvel stúdió bejelentette a Fantastic Four című film végleges szereposztását. Pedro… (több)

Meghalt Carl Weathers

Meghalt Carl Weathers

2024.02.02

Szomorú hírek jönnek a tengerentúlról. Február 1-jén, csütörtökön, 76 éves korában elhunyt a kaliforniai Los Angelesben Carl Weathers amerikai színész, aki leginkább a Sylvester Stallone által… (több)

29. Critics' Choice Awards - eredmények

29. Critics' Choice Awards - eredmények

2024.01.14

Január 14-én, vasárnap a kaliforniai Santa Monicában tartották a Critics' Choice Awards díjátadó ünnepséget, amelyen hagyományosan az elmúlt év kiemelkedő alkotói teljesítményeket és filmalkotásokat… (több)

Elárulta a tizedik Star Wars epizód a címét?

Elárulta a tizedik Star Wars epizód a címét?

2023.11.05

Jelenleg a Disney stúdió fő projektje a Star Wars: Csillagok háborúja filmszéria sorozat mellékága. Az utolsó nagyjátékfilmet immár négy éve láthattuk a mozikban, de azóta kaptunk olyan sorozatokat,… (több)

Mangold Logan - Farkas filmje az MCU-kánon része

Mangold Logan - Farkas filmje az MCU-kánon része

2023.11.03

Miután bejelentették, hogy a Deadpool következő, egyelőre hivatalos cím nélküli folytatásában, a korábbi részekre is utalva, Ryan Reynolds mellett végre a visszatérő Hugh Jackman is feltűnik majd, a… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Jeff Bridges visszatér a Tronhoz

Jeff Bridges visszatér a Tronhoz

2024.05.03

Jeff Bridges visszatér a számítógépes áramkörök színes, digitális világába. A Walt Disney Pictures stúdió készülő Tron: Ares című filmjében újra eljátssza Kevin Flynn videojáték-fejlesztő szerepét,… (több)

Újabb Mad Max készül

Újabb Mad Max készül

2024.05.02

Alig néhány hét múlva visszatérhetünk a mozikban a látnok George Miller (Mad Max) által teremtett dinamikus világba. A Furiosa - Történet a Mad Maxből című film május 23-án érkezik a mozikba, vagyis… (több)