vissza az összes hírhez
Hol lesz forgatva Quentin Tarantino utolsó filmje?

Hol lesz forgatva Quentin Tarantino utolsó filmje?

2023.09.09 Szerző dO_od

Quentin Tarantino (Ponyvaregény – Pulp Fiction, Becstelen brigantyk) a The Movie Critic című tizedik, és saját szavai szerint utolsó filmjének forgatása szinte azonnal a sztrájkok befejezése után kezdődik. Úgy tűnik, Tarantino forgatókönyve elkészült, kinézte már a színészeket (beleértve a főszereplőt is, erről nemsokára bővebben is írunk), és most már a helyszínt is kiválasztotta. A filmet szülővárosában, Los Angelesben akarja forgatni, ahol többek között Kalifornia állam most 20 millió dolláros adókedvezményt adott neki, hogy ösztönözze a kaliforniai forgatásra.

 

„Imádok Kaliforniában forgatni. Itt kezdtem el filmeket rendezni, és szerencsés helyzetben vagyok, hogy az utolsó filmemet a filmművészet világfővárosában fogom forgatni” - mondta Tarantino egy hivatalos nyilatkozatában. „Nincs is jobb, mint a szülővárosomban forgatni, itt vannak a legjobb stábok, akikkel valaha is dolgoztam, és rengeteg csodálatos helyszín. A producerek és én nagyon örülünk, hogy a #10 filmet pont Los Angelesben csináljuk majd.”

 

Hírek szerint a film akár 128 millió dolláros bevételt is hozhat az állam kasszájába, becslések szerint akár 150 millió dolláros költségvetése is lehetséges. Érdekesség, hogy Tarantino mellett Kalifornia állam által az Under My Skin című film és egy egyelőre meg nem nevezett Netflix-film is ösztönzve van - a három produkció együtt várhatóan nagyjából 360 millió dollárral gyarapítja az államkasszát, ami rekordösszeg az állam filmösztönző programjának egyetlen egy fordulójában.

 

Ami pedig magát Tarantinót és „#10“-filmjét illeti, a sztori Dél-Kaliforniájában, az 1970-es években játszódik, főszereplője pedig egy filmújságíró lesz, aki a The Popstar Pages című fiktív újságnak dolgozik. A cselekmény részben hasonlíthat a Taxisofőr című filmhez, a főszereplő a rendező szavai szerint létezett, de nem volt igazán híres, helyette csak helyben volt ismert a szellemes, közönséges, időnként már-már rasszista kritikáiról. Tarantino állítólag Paul Walter Hauser színésznek (Én Tonya, Richard Jewell balladája) ajánlotta fel a szerepet, de ez egyelőre csak találgatás. Akárhogy is, a 60 éves rendező még mindig azt tervezi, hogy ezután a film után szögre akasztja a filmezést, de korábban is voltak hasonló nyilatkozatai, ezért egyelőre nem kell ezt komolyan venni.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Vin Diesel negyedik alkalommal Riddick szerepében

Vin Diesel negyedik alkalommal Riddick szerepében

2024.05.08

Kétségtelenül sok olyan filmszéria létezik, amelynek folytatását a nézők örömmel látnák. Minden új pletykával, ami egy közkedvelt filmszéria lehetséges folytatásáról szól, a reményeik egyre nőnek, és… (több)

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)