vissza az összes hírhez
Meghalt Tina Turner

Meghalt Tina Turner

2023.05.24 Szerző Goldbeater

Szomorú hír a film és különösen a zene világa számára. Május 24-én, szerdán nyolcvanhárom éves korában, svájci otthonában, Kusnachtban elhunyt a legendás amerikai énekesnő és alkalmi színésznő, Tina Turner. A hírt képviselője erősítette meg a médiának. Az amerikai popvilág markáns arca, akit a Rock 'n' Roll királynőjének becéztek, és aki nyolc Grammy-díjjal, valamint huszonöt jelöléssel büszkélkedhetett, a film világában is jelentős nyomot hagyott.

 

A filmrajongók sok nagy filmből ismerhetik. Egy kisebb szerepben szerepelt például a cseh rendező, Miloš Forman első amerikai filmjében, 1971-es Elszakadás című alkotásban. A következő években olyan zenés filmekben is játszott kisebb szerepeket, mint a Tommy és a Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band. 1985-ben Mel Gibson mellett mellékszerepet játszott a harmadik Mad Max-filmben, melynek alcíme Az igazság csarnokán innen és túl volt. Ehhez a filmhez ő énekelte a felejthetetlen főcímdalt is, melynek címe "We Don't Need Another Hero".

 

1993-ban az Utolsó akcióhős című filmben is feltűnt egy kisebb szerepben. Ugyanebben az évben került a mozikba a What's Love Got to Do with It (röviden Tina) című hollywoodi életrajzi film, amely az énekesnő élettörténetét írta le, a főszerepben pedig a legendás színésznő, Angela Bassett alakította a rock ikont. 1995-ben Tina Turner kölcsönözte a hangját az Aranyszem című Bond-film nyitódalához is. 

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Nyilvánosak az Oscar-díj jelölések

Nyilvánosak az Oscar-díj jelölések

2024.01.23

2024. január 23-án, kedden a Beverly Hills-i Samuel Goldwyn Theatre színházban Jack Quaid és Zazie Beetz színészek bejelentették a közelgő 96. Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS)… (több)

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Jön egy következő Gonosz halott

Jön egy következő Gonosz halott

2024.04.27

A legendás horror filmszéria Evil Dead – Gonosz halott több év után nagy sebességbe kapcsol. A gonosz halottak felkelése című, Lee Cronin rendező tavalyi filmje nagy érdeklődéssel találkozott a… (több)

A Sony Stúdió elhalasztja a tervezett premiereket

A Sony Stúdió elhalasztja a tervezett premiereket

2024.04.27

Ha képregényfilmek rajongója vagy, és idén nyáron egy jó adag akciót vártál, akkor van számodra egy rossz hírünk. A Marvel Comics lapjairól származó Pókember szóló gonosztevője, a régóta várt és már… (több)