vissza az összes hírhez
A Bosszúállók rendezője megjósolja a jövőt a mesterséges intelligenciával

A Bosszúállók rendezője megjósolja a jövőt a mesterséges intelligenciával

2023.04.26 Szerző dO_od

Az elmúlt hetek, hónapok egyik legtöbbet tárgyalt témája a mesterséges intelligencia hódítása. Az olyan programok, mint a ChatGPT elkápráztatják az embereket a széleskörű felhasználási lehetőségeikkel, amelyek közé tartozik többek között a dalok, versek, novellák vagy akár forgatókönyvek írása. Nemrég még az Amerikai Írószövetségnek is állást kellett foglalnia az ellen, hogy mesterséges intelligenciát használjanak filmek és tévéműsorok forgatókönyveinek írására. 

 

Most mindenesetre Joe Russo, a legutóbbi két Bosszúállók-film két rendezőjének egyike tudatta, hogy véleménye szerint a mesterséges intelligencia a jövőben elengedhetetlen eszköz lesz a filmek készítésében és nézésében is. Russo szerint a mesterséges intelligencia belátható időn belül gyakorlatilag bárkinek képes lesz lenyűgöző történeteket mesélni. Ami az első mesterséges intelligencia által készített filmet illeti, a rendező arra számít, hogy két éven belül elkészül. De nem ez lesz az egyetlen dolog, amire szerinte képes lesz. 

 

„Elméletileg a jövőben belépsz a lakásodba, és bekapcsolhatod a mesterséges intelligenciát a streaming platformodon. Majd adsz neki egy egyszerű utasítást, következő paraméterekkel: "Szeretnék egy filmet a fotórealisztikus avatárommal és Marilyn Monroe fotórealisztikus avatárjával. Azt akarom, hogy ez egy romantikus vígjáték legyen, mert nehéz napom volt', és a mesterséges intelligencia ezután egy kompetens történetet fog generálni, olyan párbeszédekkel, amelyek hangodat és Marilyn hangját utánozzák, így azonnal egy 90 perces filmet kapsz, amelyben te vagy a főszereplő. A történeted így szó szerint a kedvedhez szabva tudod megírni." 

 

Russo hozzátette, hogy természetesen tisztában van azzal, hogy a mesterséges intelligencia sokak számára ijesztő lehet, és mivel látta a második Terminátor filmet is, tudja, hogy milyen végzetes hatásai lehetnek a túl gyorsan beinduló mesterséges intelligenciának. Ezért vannak ma már olyan cégek, amelyek olyan mesterséges intelligenciát fejlesztenek, amelynek célja az emberek védelme más mesterséges intelligenciákkal szemben. A rendező azzal fejezte be gondolatát, hogy a mesterséges intelligencia a jövőnk, akár tetszik, akár nem, mert ha például egy ország le is állítja a fejlesztését, mások - például az ellenséges országok - folytathatják azt, és előnybe kerülhetnek. Minden tehát azon fog múlni, hogy az emberek milyen gyorsan tanulják meg használni ezeket az eszközöket, hogyan használják azokat, és hogyan tudják magukat azokkal szemben megvédeni. 

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

A második Gladiátor rendkívül drága volt

A második Gladiátor rendkívül drága volt

2024.02.26

A tavalyi sztrájkok minden forgatásra voltak hatással. És minél nagyobb volt a produkció, valószínűleg annál jobban véreztek a stúdiók, amikor leállt a filmes munka. Tudja ezt Ridley Scott is, aki… (több)

A Fantastic Four szereposztása megerősítve

A Fantastic Four szereposztása megerősítve

2024.02.15

Nem volt ugyan nagy titok, de hivatalosan sem erősítették meg. Ez tegnap, Valentin-napon megváltozott, amikor a Marvel stúdió bejelentette a Fantastic Four című film végleges szereposztását. Pedro… (több)

Scorsese vs. Marvel újra

Scorsese vs. Marvel újra

2023.10.31

Martin Scorsese néhány évvel ezelőtti megjegyzései Marvelre, amelyet a rendező leszólt, amikor a stúdió filmjeit inkább búcsús attrakciónak, mintsem filmeknek nevezte, jól ismertek. Most azonban a… (több)

Hogy áll Hollywood most nyáron?

Hogy áll Hollywood most nyáron?

2023.07.10

Összességében a számokat tekintve viszonylag jól áll, bár a mozikban volt néhány csalódás, és a sikeres filmszériák új részei sem teljesítettek olyan jól, mint korábban. Együttvéve a hollywoodi… (több)

A Citadel akciósorozatnak lesz folytatása

A Citadel akciósorozatnak lesz folytatása

2023.05.26

Az Amazon ismét megrázta feneketlen pénzes zsákját, és megerősítette a Citadel című akciósorozat korábban bejelentett második évadát. A projekt, amely meglehetősen bonyolult utat járt be mielőtt a… (több)

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

tegnap

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)

Meghalt Bernard Hill színész

Meghalt Bernard Hill színész

2024.05.05

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Bernard Hill brit színész, aki olyan filmekben vált ismertté, mint a Titanic, a Ragadozók és A Gyűrűk Ura trilógia. A szomorú hírrel a BBC televíziós csatorna állt… (több)