vissza az összes hírhez
Az HBO Harry Potter remake-jét tervezi sorozat formájában

Az HBO Harry Potter remake-jét tervezi sorozat formájában

2023.04.04 Szerző dO_od

Ez a hír sajnos nem áprilisi tréfa. A Bloomberg hírportál egyik napról a másikra közölte a váratlan hírt, miszerint az HBO közel áll ahhoz, hogy szerződést kössön egy új sorozatra, amely J.K. Rowling írónő Harry Potter könyvsorozatán alapul. Vagyis az HBO a Warner Bros. stúdió felügyeletével Potter-könyvek újbóli feldolgozását tervezi, amelyek filmadaptációi 2001 és 2011 között száguldoztak a mozikban. A sorozat esetében minden egyes rész egy-egy könyvet adaptálna, ami állítólag segítené a mitológia kibővítését, és jobban ragaszkodna a forrásanyaghoz - amit többek között maga Rowling is felügyeli majd a projektben, amelyben majd minimum producerként vesz részt.

 

Warnerék már korábban is utaltak arra, hogy a jövőben ismét szeretnék hasznosítani a márkát. A nem igazán sikerült Legendás állatok és megfigyelésük című filmszéria után azonban könnyen lehet, hogy a stúdió vezetői egyszerűen nem mertek megragadni a lehetőséget, hogy más irányból fedezzék fel a franchise-t, ezért inkább mindent feltesznek az úgynevezett „tuti befutóra”. A gond csak az, hogy ebben az esetben sem garantált a siker - épp ellenkezőleg. Figyelembe véve, hogy a filmszéria mennyire népszerű, és viszonylag rövid idő alatt mennyire öregedett, elég egyértelmű, hogy az új sorozatot kompromisszumok nélkül fogják a filmekkel összehasonlítani. Jelen pillanatban valószínűleg nem is találnánk senkit, aki szerint a sorozat nyertesként kerülhet ki egy ilyen harcból.

 

Pedig egy potenciális történet a Potter-világból most kínálná magát. Idén a Hogwarts Legacy videójáték nagy esélyekkel indult az év legkelendőbb játéka címért. A játék története már egy ideje különböző találgatások tárgya, miszerint új filmek vagy egy sorozat forrása lehetne. Jelen pillanatban nehéz megmondani, hogy a Warnerék miért inkább egy remake-hez ragaszkodnak, nem pedig egy új anyaghoz, de mindkét esetben nehéz dolguk lesz. Ám most úgy tűnik, mintha szándékosan/vakon a nagyobb nehézségi szintet választanák.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

A Twilight saga visszatér

A Twilight saga visszatér

2023.04.20

Azt hitted, hogy annál rosszabb, mint egy Harry Potter remake tévésorozat formájában nem létezik? Akkor tudd meg, hogy a Lionsgate stúdió most jelentette be a Twilight saga visszatérését is. Az… (több)

Az HBO Max változik

Az HBO Max változik

2023.04.12

Viszlát HBO Max, itt az új Max! A Warner Bros. Discovery főnöke David Zaslav elérte a célját, és az HBO Max streaming-szolgáltatása, amely májusban a Discovery+ csatorna tartalmával is kiegészül,… (több)

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Jeff Bridges visszatér a Tronhoz

Jeff Bridges visszatér a Tronhoz

2024.05.03

Jeff Bridges visszatér a számítógépes áramkörök színes, digitális világába. A Walt Disney Pictures stúdió készülő Tron: Ares című filmjében újra eljátssza Kevin Flynn videojáték-fejlesztő szerepét,… (több)

Újabb Mad Max készül

Újabb Mad Max készül

2024.05.02

Alig néhány hét múlva visszatérhetünk a mozikban a látnok George Miller (Mad Max) által teremtett dinamikus világba. A Furiosa - Történet a Mad Maxből című film május 23-án érkezik a mozikba, vagyis… (több)