vissza az összes hírhez
A Golden Globe-díj két új kategóriát jelentett be

A Golden Globe-díj két új kategóriát jelentett be

2023.09.27 Szerző dO_od

Innováció, fejlődés, vagy csak a magasabb nézettségre irányuló törekvés? Bármi is álljon az új döntés hátterében, a Golden Globe-díj most bejelentette, hogy a jövő januári ceremónián két új kategóriát vezetnek be. A Variety hírportál számolt be róla. Az első kategória megnevezése a Golden Globe for Cinematic and Box Office Achievement, és ahogy a megnevezés elárulja, kizárólag a blockbuster filmeket, vagyis a nagy stúdiók népszerű, nagy költségvetésű filmjeit fogja díjazni. A másik kategória a Best Performance in Stand-Up Comedy megnevezést kapott, és egy kicsit egyszerűbb - a díjat a legjobb stand-up produkció fogja megkapni..

 

Mindenesetre az elsőként említett kategóriában nem lesz könnyű benevezni. A jelölésre pályázó filmeknek legalább 150 millió dolláros bevételt kell elérniük, ebből 100 milliót csak a hazai amerikai piacon. A streaming-szolgáltatásokból származó filmek esetén a nézettségi adatokat is be kell majd mutatni. Összesen nyolc filmet jelölnek, amelyek a legjobb dráma és a legjobb vígjáték kategóriában is indulhatnak.

 

A humoristák esetében a streaming-szolgáltatásokon és a kábeles vagy klasszikus tévécsatornákon sugárzott stand-up különkiadásokat is figyelembe veszik. Lényeges szempont, hogy a műsornak legalább 30 percesnek kell lennie, és először Egyesült Államokban kell azt vetíteni. Ebben az esetben csak hat jelölés lesz. A következő Golden Globe-díjátadó ceremóniát egyébként január 7-én tartják, a jelöléseket pedig egy hónappal korábban, december 11-én jelentik be. A műsorvezető neve egyelőre nem lett bejelentve.

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Az új Gyűrűk Ura-film régi ismerősökkel érkezik

Az új Gyűrűk Ura-film régi ismerősökkel érkezik

2024.05.09

Ez is eljött. Új filmekről a Középföldéről már lassan egy éve beszélnek, amióta Warnerék megvásárolták az ismert és népszerű történetek és karakterek jogait. Most azonban a stúdió vezérigazgatója,… (több)

Legfrissebb hírek