vissza az összes hírhez
A Netflix kirúgott egy kulcsfontosságú menedzsert

A Netflix kirúgott egy kulcsfontosságú menedzsert

2023.04.02

Még mindig zajlik a Netflix átszervezése azzal a céllal, hogy a cég pénzt takarítson meg és biztosítsa, hogy a legnagyobb nézettséggel rendelkező filmeket gyártson. Lisa Nishimura, aki 2007 óta dolgozott a cégnél, és a dokumentumfilmekért felelt, nem ment át a változások legújabb körén. Távozása sokként éri az egész dokumentum-részleget, mivel az elmúlt évtized egyik legbefolyásosabb személyiségének számított.

Abban az időben, amikor a Netflix-nél kezdett, az HBO vagy a PBS számított a minőségi dokumentumfilmek gyártásának fő platformjának az Egyesült Államokban, de Nishimura az évek során hozzájárult ahhoz, hogy az ambiciózus streaming-szolgáltatás is felkerüljön erre a listára. Az ő vezetése alatt 2017 óta öt dokumentumfilmes Oscar-díjat kapott a Netflix. Az olyan filmek, mint a Gyilkosfaragás, a Tigrisvilág és A Tinder-csaló pedig még a filmek és sorozatok versenyében is slágerré váltak. A munkáját mostantól a fikciós filmekért is felelős menedzserek veszik át, és a jelek szerint a szolgáltatás a nagyobb, biztosabb projektekre szeretne összpontosítani, amelyeknek garantált közönsége van.

(CzechCrunch közreműködésével)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)

Meghalt Bernard Hill színész

Meghalt Bernard Hill színész

2024.05.05

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Bernard Hill brit színész, aki olyan filmekben vált ismertté, mint a Titanic, a Ragadozók és A Gyűrűk Ura trilógia. A szomorú hírrel a BBC televíziós csatorna állt… (több)