Motel Destino

Thriller
Brazília, 2024, 112 perc

Rendező:

Karim Aïnouz

Forgatókönyvíró:

Mauricio Zacharias

Operatőr:

Hélène Louvart

Zeneszerző:

Benedikt Schiefer
(további alkotók)

Tartalmak(1)

The neon-hued Motel Destino, a roadside sex hotel shimmering (or a similar word) under the burning blue skies of the northeastern coast of Brazil, is run by hot-headed Elias and his restless younger wife Dayana. The unexpected arrival of 21-year-old Heraldo, on the run after a botched hit, disrupts the established order. As the tropical noir plays out, loyalties and desires intertwine to reveal that destiny has its own enigmatic design. (Cannes Film Festival)

(több)

Recenziók (2)

Prioritize:

POMO 

az összes felhasználói recenzió

magyar Szexszel teli, thriller-dráma besorolásra vágyó alkotás, nem igazán működő romantikus motívummal. Amikor a főszereplők éppen nem szexelnek, akkor a kertben szamarakkal szexelnek, vagy a tucatnyi páros vagy hármas közül valamelyik abban az egyórás szállodában, ahol a film fele játszódik. Ha pedig az nincs, akkor legalább a hotelszobák tévéiből hallatszik a szexelés. Egyszóval nyögés hallatszik a háttérben minden szállodai jelenetben, még akkor is, amikor a főszereplők csak beszélgetnek. Azon kívül, hogy rácsodálkozunk a szexuális elemek sokaságára, semmi érzelem, sem élvezeti érték a filmes munkából. Karim Aïnouz esetén, akinek az Egy nő láthatatlan élete című film volt Cannes-ben számomra a 2019 év legnagyobb meglepetése, ez nagyon meglepő. **1/2 [Cannes FF] ()

IviDvo 

az összes felhasználói recenzió

angol Motel Destino is a pretty ordinary love story with a predictable plot, the kind we’ve seen a thousand times, only set in a less typical environment for us. The vast majority of the film takes place in a sex hotel. The sex is not so much on camera, but rather permanently audible out of frame (from the rooms). This film doesn't strike me as anything very interesting or original (except maybe the constant moaning), without much substance, and I don't really see why it was chosen for the main Palme d'Or competition. [Festival de Cannes 2024] ()

Kapcsolódó hírek