Anora

Előzetes 1

Tartalmak(1)

Anora, a fiatal brooklyni szexmunkás esélyt kap arra, hogy megélje a saját Hamupipőke történetét, amikor megismerkedik egy oligarcha fiával, és hirtelen felindulásból hozzámegy feleségül. Ám amikor a hír eljut Oroszországba, a tündérmese veszélybe kerül, mert a szülők elindulnak New Yorkba, hogy semmissé tegyék a házasságot. (UIP-Duna Film)

(több)

Recenziók (2)

Prioritize:

POMO 

az összes felhasználói recenzió

magyar Ha előzetesen nem olvasol semmit a filmről, és nem nézed meg a trailert, tökéletesen kiszámíthatatlan lesz, nem csak a cselekményt, hanem a műfajt tekintve is. A helyzet komolysága, amelyben a főhősnő találja magát, könnyedén átcsaphat egy kiélezett vígjátékból egy kegyetlen drámába. A film pedig mesterien egyensúlyoz ezen a vékony határvonalon, hangos nevetésig szórakoztat, miközben feszültségben és aggodalomban tart. Sean Baker a független filmek Steven Spielbergje, rendkívüli fantáziával rendelkező író és rendező, akinek egyedülálló érzéke van a szociológiához, és aki úgy tud mesélni az emberekről és a lelkükről, mint senki más. Az Anora egy olyan vígjáték, ami nem szokott előfordulni, és egy olyan dráma, amely onnan fedi fel a szívet, ahonnan nem is várod. Abszolút kiütés és meghatódás. Köszönöm! [Cannes FF] ()

IviDvo 

az összes felhasználói recenzió

angol The only thing I knew about Anora before the festival was that it was supposed to be about a stripper who meets the son of a Russian oligarch, and very quickly they want to get married. And I think that's pretty much all you need to know. When it gets here, go see it in the theater and I promise you'll have a good time. You'll get a solid dose of harmoniously balanced drama and comedy. What I found very interesting about this film is that I actually didn't find most of the characters entirely likeable, (which is usually what I need for a film to fully draw me in), but I still enjoyed it immensely because it's played to perfection by the entire ensemble cast. So I'm quite happy about the Palme d'Or award at Cannes. [Festival de Cannes 2024] ()

Kapcsolódó hírek

A Cannes-i Filmfesztivál Arany Pálma-díj győztese

A Cannes-i Filmfesztivál Arany Pálma-díj győztese

2024.05.25

Május 25-én, szombaton este került sor a rangos 77. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál záróünnepségére. A napsütötte francia Riviérán véget ért a tizenkét napos filmünnep, a legfontosabb filmpiac és a… (több)