vissza az összes hírhez
A Golden Globe-díj két új kategóriát jelentett be

A Golden Globe-díj két új kategóriát jelentett be

2023.09.27 Szerző dO_od

Innováció, fejlődés, vagy csak a magasabb nézettségre irányuló törekvés? Bármi is álljon az új döntés hátterében, a Golden Globe-díj most bejelentette, hogy a jövő januári ceremónián két új kategóriát vezetnek be. A Variety hírportál számolt be róla. Az első kategória megnevezése a Golden Globe for Cinematic and Box Office Achievement, és ahogy a megnevezés elárulja, kizárólag a blockbuster filmeket, vagyis a nagy stúdiók népszerű, nagy költségvetésű filmjeit fogja díjazni. A másik kategória a Best Performance in Stand-Up Comedy megnevezést kapott, és egy kicsit egyszerűbb - a díjat a legjobb stand-up produkció fogja megkapni..

 

Mindenesetre az elsőként említett kategóriában nem lesz könnyű benevezni. A jelölésre pályázó filmeknek legalább 150 millió dolláros bevételt kell elérniük, ebből 100 milliót csak a hazai amerikai piacon. A streaming-szolgáltatásokból származó filmek esetén a nézettségi adatokat is be kell majd mutatni. Összesen nyolc filmet jelölnek, amelyek a legjobb dráma és a legjobb vígjáték kategóriában is indulhatnak.

 

A humoristák esetében a streaming-szolgáltatásokon és a kábeles vagy klasszikus tévécsatornákon sugárzott stand-up különkiadásokat is figyelembe veszik. Lényeges szempont, hogy a műsornak legalább 30 percesnek kell lennie, és először Egyesült Államokban kell azt vetíteni. Ebben az esetben csak hat jelölés lesz. A következő Golden Globe-díjátadó ceremóniát egyébként január 7-én tartják, a jelöléseket pedig egy hónappal korábban, december 11-én jelentik be. A műsorvezető neve egyelőre nem lett bejelentve.

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Mire készül most Guy Ritchie rendező?

Mire készül most Guy Ritchie rendező?

2024.01.19

Guy Ritchie brit rendező (Úriemberek, Egy igazán dühös ember) az utóbbi években igen gyors alkotói tempóba merült. Míg tavaly sikerült a mozikba juttatnia a Fortune hadművelet – A nagy átverés című… (több)

Legfrissebb hírek

Amerika elleni támadásra készül Kathryn Bigelow

Amerika elleni támadásra készül Kathryn Bigelow

tegnap

Hét év telt el azóta, hogy az első rendezőnő, aki elnyerte a legjobb filmnek járó Oscar-díjat, elhozta nekünk a Detroit című legutolsó filmjét. Kathryn Bigelow, aki A bombák földjén című elismert… (több)

Meghalt Roger Corman

Meghalt Roger Corman

2024.05.12

A filmvilág elveszített az amerikai filmművészet egyik ikonját: a kaliforniai Santa Monicában elhunyt Roger Corman legendás amerikai rendező, producer és forgatókönyvíró. Tekintélyes kort élt meg,… (több)