vissza az összes hírhez
A Disney törli a már leforgatott sorozatokat

A Disney törli a már leforgatott sorozatokat

2023.08.28 Szerző dO_od

Hová lettek a milliárdos profitok, és a Marvel nevű pénznyomda jó napjai? Az idei év a Disney stúdió számára nagyon nehéz, amit az is bizonyít, hogy Bob Iger a stúdió vezetőjeként tért vissza, és érkezése után azonnal drasztikus gazdasági-pénzügyi lépéseket volt kénytelen megtenni, hogy megfordítsa az elavult trendeket. Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy sok ember elveszítette állását, de most már azt látjuk, hogy a megszorítások és a minden dollár megtakarítására irányuló törekvés magára a tartalomra is kezd rányomni a bélyegét. A Disney stúdió ugyanis most törölt két, már leforgatott sorozatot a Disney+ csatorna számára, amelyeket az alkotók máshol próbálnak majd eladni.

 

Az egyik a Spiderwick krónikák új adaptációja, a másik pedig a Nautilus, amely Jules Verne híres művének, a Húszezer mérföld a tenger alatt című regényének szabad feldolgozása. Ez a sorozat tíz epizódból áll, forgatása pedig Nagy-Britanniában zajlott, és a történet Némó kapitány eredeti verziójaként szolgál. A sorozatot 2021-ben rendelték meg, de döntés a törléséről állítólag már májusban megszületett, amikor a projekt egy nagyobb csomag része lett, amitől a Disney szabadulni akart. A cél az, hogy évente nagyjából 1,5-1,8 milliárd dollárnyi költséget takarítsanak meg. Ezért mindkét sorozatot most a konkurencia vetíti abban a reményben, hogy valaki nem sok pénzért átveszi.

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)

Meghalt Bernard Hill színész

Meghalt Bernard Hill színész

2024.05.05

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Bernard Hill brit színész, aki olyan filmekben vált ismertté, mint a Titanic, a Ragadozók és A Gyűrűk Ura trilógia. A szomorú hírrel a BBC televíziós csatorna állt… (több)