Season of the Witch

  • Egyesült Államok Hungry Wives (több)
Előzetes
Dráma / Misztikus / Pszichológiai
Egyesült Államok, 1972, 130 perc (Special Edition: 89 perc, Alternatív 104 perc)

Tartalmak(1)

Joan Mitchell is an unhappy housewife pushing 40, who has an uncommunicative husband and a distant 19-year- old daughter. Frustrated at her current situation, Joan seeks solace in witchcraft after visiting a local tarot reader, who inspires Joan to follow her own path. After dabbling in witchcraft, Joan, believing herself to have become a real witch, withdraws into a fantasy world until the line between fantasy and reality becomes blurred and eventually tragedy results. (forgalmazó hivatalos szövege)

(több)

Recenziók (2)

POMO 

az összes felhasználói recenzió

magyar Romerónak kisujjában volt. Egyébként egy elővárosi, frusztrált, üres tekintetű asszonykáról szóló film nem lenne annyira érdekes. De ami itt működik, az a szereplők pszichológiája, a köztük lévő szikrázás, a hiábavalóság érzése és csábító vágy megváltoztatni végre életüket, "átlépni a másik oldalra" és különleges lenni. És mi más lehetne egy ilyen szereplő - a férje által pofozgatott, a példás amerikai család unalmas mindennapjait élő nő számára, ha nem egy boszorkány pozíciója? Romero megírta, leforgatta és összevágta. És még ötven év után is tetszik a kompozíció és a vágás iránti érzék, és az egész tartalmilag világos. Ügyes. ()

kaylin 

az összes felhasználói recenzió

angol Romero may want to convey through the film how we get bored in our lives, how we seek fulfillment in activities that wouldn't even cross our minds during happier times, but unfortunately, he does so in a rather boring and somewhat sterile manner, where erotic hints are truly just hints, while the film deserves more openness. Hungry Wives is just too stretched out and fails to pull you in. ()