Wake in Fright

  • Egyesült Államok Wake in Fright (több)
Előzetes 1
Dráma / Thriller
Ausztrália / Egyesült Államok, 1971, 109 perc

Tartalmak(1)

John Grant, a bonded teacher, arrives in a rough outback mining town planning to stay overnight before starting his holiday. But one night stretches to several and with the aid of alcohol he plunges headlong toward his own destruction. (forgalmazó hivatalos szövege)

Videók (1)

Előzetes 1

Recenziók (2)

POMO 

az összes felhasználói recenzió

magyar Egy lassú lefolyású film, ahol a néző drámai fordulatot vár, tragédiát, és végül kiderül, hogy az egész film végig egy tragédia volt. A könnyen befolyásolható tanár fokozatos süllyedése az egzisztenciális haszontalanság őrületébe, és a puszta ösztönök elszabadulásába. A film a maga csábító flegmaságában az ausztrál isten háta mögötti vidéken élők erkölcsi dekadenciáját mutatja be teljes "pompában", a poros sivatagi környezet, a tartalom nélküli párbeszédek és a céltalan túlélés hangulatával. És mennyire könnyű beleesni. ()

lamps 

az összes felhasználói recenzió

angol A depressing study that proves that alcohol, no money and the sweaty environment of a remote backwater can’t lead to a better future. An irresistibly boorish Donald Pleasence and a convincing depiction of a one-way trip to the absolute moral and physical bottom, which worries me a bit, because if it was up to me, I’d have a clear Oscar winner – everybody's just drinking beer all the time, and as Pleasence himself said: "Could be worse. Supply of beer could run out." Amen. ()

Hirdetés

Galéria (69)