Tartalmak(1)

A Madárkák főhőse a 16 éves Ari, akinek egyik napról a másikra felborul az élete. Az angyalhangú kóristafiúval anyja közli, hogy Reykjavíkból egy isten háta mögötti halászfaluba kell költöznie évek óta nem látott apjához. Ott nem csak a papa alkoholproblémájával szembesül, hanem azzal is, hogy mennyire megváltoztak gyerekkori barátai. Az egyre reménytelenebb helyzetben Arinak nincs más választása, mint kiállni magáért és komoly döntéseket hozni, hiszen előbb-utóbb fel kell nőnie. (Titanic Nemzetközi Filmfesztivál)

(több)

Videók (2)

Előzetes 2

Recenziók (2)

POMO 

az összes felhasználói recenzió

magyar Egy városi fiú felnőtté válása az izlandi Nyugati fjordok régióban, ahol a homo sapiens - a zord környezethez és az elszigeteltséghez igazodva - ösztönös közvetlenség alapjain él. Meglehetősen unalmas és drámaiságot hiányoló rendezés az apa-fiú kapcsolat kezelésében. A film a játékidő nagy részében csak a hely hangulatából és az ottani élet ábrázolásából él. A cselekmény szempontjából csak a vége felé van értelme, a fiú-lány kapcsolat kikristályosodásával. ()

Malarkey 

az összes felhasználói recenzió

angol The biggest weakness of Sparrows is the fact that the director had actually extended and directed a longer version of his own short movie Two Birds. Even though I was enjoying the proper Icelandic atmosphere and watching the youth of Iceland hanging out on a cliff, drinking bootleg alcohol from bottles that looked like they’d contained motor oil, it was hard to watch because I knew what was going to happen at the end. Having said that, I still give the movie a four-star review. Icelandic movies are one of a kind and this one is a model example. ()

Hirdetés

Galéria (25)