Tartalmak(1)

Most Prága városát ismerhetik meg nézőink és a cseh irodalomból szemezgetünk Karel Capek: Az ellopott 139/VII. C. számú ügyosztályi irat, valamint Jiri Marek: Szállodai gyilkosság című bűnügyi történetei által.

1. Karel Capek: Az ellopott 139/VII. C. számú ügyosztályi irat. Tartalom: Hampl ezredes otthon dolgozik egy fontos katonai iraton, melyet estére eldug a spájzban egy makarónis dobozban. A spájzba másnapra betörnek és eltűnik a doboz. Vrzal alezredes az elhárítástól súlyos kémügyet sejt felfedezni. Pistora felügyelő azonban ránézésre tudja, ki a tettes, csak azt nem érti, mit keres holmi iromány a makarónis dobozban. 
2. Jiri Marek: Szállodai gyilkosság. Tartalom: A jóhírű prágai Palace Hotelben meggyilkolnak egy kladnói asszonyt, Matousnét. A szálloda igazgatója Vacatkó tanácsoshoz fordul segítségért, aki kideríti, hogy a hölgyet saját férje ölte meg féltékenységből, mert megcsalta. A nyomozásban nagy segítséget jelent neki Soukop fogalmazó egyik megjegyzése, miszerint a csókolózás után férfi is hagyhat rúzsfoltot a poháron. (MTVA)

(több)

Szereplők:

Imre Szabó

Imre Szabó

Osztrák–Magyar Monarchia

A legjobb sorozatok: