Tartalmak(1)

Most Róma városát ismerhetik meg nézőink és a huszadik századi olasz irodalomból szemezgetünk Ezio d'Errico: A pad, Dario Fo: Jó a betőrő a háznál, valamint Dino Buzzati: Hét emelet című történetei által.

1. Ezio d`Errico A pad című művéből készült tévéjáték az 1970-es években játszódik és a nagyvárosban élő emberek útkeresését, szorongásait mutatja be. A parkban, a padon különböző társadalmi helyzetű emberek ismerkednek meg egymással: a diplomás lány férjet keres, a banki tisztviselőnek egy anarchista mesél életéről és fejlődésben megállt lányáról, egy férfi állásajánlatról, egy vak férfi a nőkről álmodik. Az életutak találkozása közben váratlanul megtörténik a tragédia: a fejlődésben visszamaradt lány, talán féltékenységből lelövi a banktisztviselőt. 
2. Dario Fo Jó a betörő a háznál című komédia egy betörés történetét mutatja be. A betörőt munka közben, először aggódó felesége telefonhívása, majd a szeretőjével hazatérő tulajdonos zavarja meg. A tulajdonos és a betörő felesége is megérkezik és míg a félreértések tisztázása folyik, a betörő és felesége kirámolják a lakást. 
3. Dino Buzatti Hét emelet című művéből készült tévéjáték egy kórházba került ügyvéd betegségét és folyamatos leépülését mutatja be. A kórház érdekessége, hogy a felső szinten a kevésbé betegeket és szintenként lefelé az egyre súlyosabb betegeket helyezik el. Az ügyvédet a hetedik emeletről egyre lentebb költöztetik, közben a fizikai leépülés mellett a gyógyulásba vetett reményét is elveszíti. (MTVA)

(több)

Szereplők: