Tartalmak(1)

Ľudovít egy brutális neonáci támadásban elveszíti a fiát. A férfi az igazságtalanság abszurditásával szembesül, amikor a szlovák jogszabályokban lévő kiskapuk miatt kiengedik a támadókat. Bár a fiával eltávolodtak egymástól, Ľudovít rendületlenül küzd a fásult rendőri hatalommal és a megalkuvó bíróval. Ám minél jobban hibáztatja magát a fia haláláért, minél inkább megpróbálja befolyásolni a nyomozást, annál inkább szétesik a kapcsolata a feleségével, Zuzanával és fiatalabbik lányával, Jankával. (Cinemax)

(több)

Videók (3)

Előzetes 2

Recenziók (2)

POMO 

az összes felhasználói recenzió

magyar Egy dráma, amely inkább a megtörtént események által inspirált felkavaró történetével köt le, mintsem a forgatókönyv kifinomultságával vagy a feldolgozás formájával (a Legyen világosság! című, hasonló film esetén a forgatókönyv kreatívabb volt). És jó szereposztással és színészi teljesítménnyel. A legnagyobb gyengeséget a leegyszerűsítően ábrázolt bírósági tárgyalásban látom, amelynek a film csúcspontjának kellett volna lennie - érzelmileg is. De nagyon jó, hogy Szlovákiában filmek készülnek ezekről az eseményekről. Fontos tanúság lesz a jövő szlovák generációi számára, amikor az ország jobbá válik. ()

angel74 

az összes felhasználói recenzió

angol Apart from the final trial, which smacks of absurdity at times, By a Sharp Knife feels very realistic. Only it's all a bit tired. I can't shake the impression that a more talented and experienced director could have turned the strong subject into a truly worthwhile film. (65%) ()

Hirdetés

Galéria (53)