Veszett vidék

  • Ausztrália Sweet Country (több)
Előzetes 1

Tartalmak(1)

Samet, a középkorú őslakost és családját a lelkipásztor a megkeseredett háborús veterán szomszédhoz, Harryhez küldi kisegítőnek. A két férfi kapcsolata annyira elmérgesedik, hogy Sam önvédelemből kénytelen lelőni Harryt. Samre és feleségére vérdíjat tűznek ki, ezért a kíméletlen ausztrál vadonba menekülnek a törvény emberei elől. Ahogy a gyilkosság részleteire fény derül, a közösség tagjai úgy bizonytalanodnak el az üldözés létjogosultságáról és követelnek valódi igazságszolgáltatást a két őslakosnak. (ADS Service)

(több)

Videók (1)

Előzetes 1

Recenziók (2)

POMO 

az összes felhasználói recenzió

magyar Különleges dráma a vidéki Ausztráliából, amely finoman és okosan tekint rá a rasszizmus, az egymásnak ellentmondó kultúrák és az igazságosság kérdéseire. Alaposan kidolgozott karakterek, amatőr színész Hamilton Morris felejthetetlen minimalista alkotásával. Sam Neill karaktere meglepő módon a legkevésbé kidolgozott. Ez egy lassú film azok a nézők számára, akik szeretnek hallgatni és felfedezni, zene nélkül, amelynek funkcióját itt a száraz sivatagi tájakon a szél atmoszférikus hangja tölti be. A szereplők érzelmi pillanataira reagáló vagy a cselekmény összefüggéseiről való gondolkodásra ösztönző vágási betétek teszik a filmet mássá és különlegessé. Egy filmes meditáció, amelytől többet kaptam, mint amire az itt megjelent többségi értékelés alapján számítottam. ()

Goldbeater 

az összes felhasználói recenzió

angol The Aboriginal Australians must endure the oppression from white settlers in an era when justice is a flimsy concept and everyone looks at it through their own glasses. The acting performance is excellent (Sam Neil and his singing!), but the views into the characters’ past or future are somewhat useless and the takes can prove quite lengthy at times, making the film slightly sticky in its pace. I’m glad this film exists because of its significant reach; nevertheless, it would gain by being a bit shorter. [KVIFF 2018] ()

Hirdetés

Galéria (41)