Egyes nők

Előzetes 1

Tartalmak(1)

Kelly Reichardt új filmjében – amely elnyerte a legjobb film díját a Londoni Filmfesztiválon – olyan karizmatikus színésznők nyújtanak lehengerlő alakítást, mint Laura Dern, Kristen Stewart, Michelle Williams és Lily Gladstone. Laura (Dern) ügyvéd, akinek nem csak a munkahelyén felbukkanó szexizmussal kell megküzdenie, de egy túszdrámába is belekeveredik. Gina (Williams) feleség és anya, aki elszántan küzd azért, hogy felépülhessen álmai otthona, ami komoly konfliktusforrást jelent férjével való viszonyában. Beth (Stewart) egy fiatal jogászhallgató, aki különös kapcsolatba bonyolódik egy magányos lovászlánnyal (az ígéretes újonc, Gladstone alakításában). A három történet izgalmas módon kapcsolódik össze, és közben elénk tárul négy törékeny, mégis erős nő élete, akik végső soron mind önmagukat keresik. (Bontonfilm)

(több)

Recenziók (2)

POMO 

az összes felhasználói recenzió

magyar Szeretem a lassú, minimalista mesélést az emberek történeteiről, különösen vidéki környezetben, hófödte hegyekkel a háttérben. De fontos, hogy legyen miről mesélni. Az Egyes nők című film mindössze néhány szereplő történetéből áll, melyek a legérdekesebb megfilmesíthető történetek kiválasztása során a padlón kötnének ki. Hogy mi késztette a rendezőnőt arra, hogy ezeket filmre vigyen, az számomra rejtély marad. Jane Campion hasonló témájú filmjei például tartalmilag és formailag is teljesen más kategóriát képviselnek. ()

kaylin 

az összes felhasználói recenzió

angol A great Laura Dern, an uninteresting Michelle Williams, and an overly classic and increasingly masculine Kristen Stewart in a film that told itself that slow pacing is the direction of art films that have big ambitions. It’s too bad that not even one fate or one character were able to really engage me. I don't know why the film would be worth watching. ()