Sade márki játékai

  • Egyesült Királyság Quills (több)
Előzetes

Tartalmak(1)

Sade márki (Geoffrey Rush), a szadizmus keresztapja utolsó napjait Charentonban, egy vidéki elmegyógyintézetben tölti. Itt végre jól érzi magát: a bolondok között, elegánsan berendezett zárkájában végre nyugodtan írhatja műveit. A ház idealista igazgatója támogatja munkáját, egy különös tapasztalatokra éhes cseléd (Kate Winslet), pedig szívesen válik bűntársává, ha át kell hágni az itteni szabályokat. Ám új felügyelő érkezik (Michael Caine), aki mindenképpen el szeretné hallgattatni a felháborító és meghökkentő irományok szerzőjét. De Sade-ba azonban nem könmű belefojtani a szót. Igazán, lelke mélyéig szabad: minden büntetést kinevet, minden tiltásra fittyet hány. A két férfi összecsapása elkerülhetetlen. Szörnyű eredménye pedig megrázza az egész házat... (InterCom)

(több)

Recenziók (2)

POMO 

az összes felhasználói recenzió

magyar Briliáns képi világ és színészi játék. De tartalmilag ellentmondásos. A cinizmus és a provokáció harcol a drámai romantikával és a párkapcsolatoki hitelességével. Vegyes érzések egy átgondolatlanul kevert koktélból. A filmalkotók nyilván úgy gondolták, hogy ez a tartalmi ellentmondás biztosítja a film elkerülhetetlen vitáját. Lehet, hogy biztosította. De ez nem járult hozzá a minőségéhez. ()

D.Moore 

az összes felhasználói recenzió

angol I was looking forward to a big acting clash between Geoffrey Rush and Michael Caine, yet, there is so little of Caine's character in Quills that there was no battle and the film became Rush's entitled exhibition. He's great - just like Kate Winslet. However, the rest of the film is quite awkward and even kind of boring towards the end, which surprised me. ()