A munkaügyes

  • Franciaország Corporate
Előzetes 1

Tartalmak(1)

Emilie egy fiatal HR-menedzser, aki egy nagy mezőgazdasági vállalatnál dolgozik. Ambiciózus és a munkamániás, jó „katonaként” a felettesei legkegyetlenebb elvárásait is teljesíti. De egy nap, az egyik dolgozó öngyilkosságot követ el a szeme láttára. A kollégája halálától lesújtva rájön, hogy a céget is felelősség terheli a történtekért. Míg a vizsgálat folyamatban van, Emilie a traumát átélt kollégái és a hierarchia nyomása között vergődik, de hamarosan döntenie kell, melyik oldalra áll. (Cinemax)

(több)

Recenziók (2)

POMO 

az összes felhasználói recenzió

magyar Egy tisztességesen megírt és eljátszott "insider" dráma egy vállalat etikátlan hozzáállásáról az alkalmazottakhoz, akiktől meg akar szabadulni (de nem tud nekik jogtalanul felmondani). Ne keress itt vonzó látványvilágot vagy műfaji hangulatot, ez "csak" egy minőségi beszélgetős film. ()

Marigold 

az összes felhasználói recenzió

angol Television level, but thematically very relevant - Silhol is unlucky in that Stephane Brizé dealt with a similar topic much better in The Measure of a Man, and of course Dardenni surpasses him by several levels with Two Days, One Night. Especially at the end, his film is more reminiscent of conscientious research of a subject with an instructive moral climax. But the performance of Céline Sallette and Lambert Wilson gives it the energy it needs. ()