Méhbosszú

  • Egyesült Királyság Prevenge
Előzetes
Horror / Thriller / Vígjáték / Dráma
Egyesült Királyság, 2016, 88 perc

Tartalmak(1)

Ruth anyai örömök elé néz. Helyzetét nehezíti, hogy a férjét elvesztette. A fiatal nő hét hónapos terhes, és valami nincs rendben a méhében növekvő magzattal. A baba nemcsak beszél hozzá, de bosszúra szomjazik. Az apja elvesztése miatt dühös a világra. Arra készteti Ruth-t, hogy megöljön mindenkit, aki az útjukban áll. Ruth a lelkiismeretével és a magánnyal küzd, és választania kell a megváltás és a pusztítás között. Érdekesség, hogy a rendező-főszereplő Alice Lowe terhesen forgatta filmjét. (Cinemax)

(több)

Recenziók (2)

POMO 

az összes felhasználói recenzió

magyar Alice Lowe, egyébként nagyon elfoglalt színésznő megírta és lefilmezte szorongásait és dühét. Valószínűleg azért, hogy megnyugtassa saját magát. Pszeudo-pszichológiai dráma egy középkorú, őrült terhes özvegyasszonyról, akit születendő gyermeke hangja arra késztet, hogy mindenkit meggyilkoljon, aki nem illik bele a képbe. Hidegvérű film minden értékelhető alkotói vízió nélkül, a főszereplő motivációjának tisztázása nélkül, nem működik sem cinikus fekete komédiaként, sem a társadalom torz értékrendjének (önzés, felelőtlenség) allegóriájaként. ()

kaylin 

az összes felhasználói recenzió

angol Prevenge is a good film. It's a very gritty film. You tend to know pretty clearly where it's going, but you're still not sure how it's going to end. It’s pretty evident that the film is British, and that is definitely a good thing. It's as if underneath it all there is a dry humor that jumps out at you in the form of the individual deaths. There’s also a very interesting visual aspect that can surprise us with masks in the final part. ()