Tartalmak(1)

Rostock-Lichtenhagen, 1992 augusztusa: egy lakótelepen munkanélküli fiatalok küzdenek az unalommal és a frusztráltsággal. Éjszaka a rendőrség és a bevándorlók ellen vívnak csatákat. Egyre veszé lyesebb a helyzet, a hatóság ezért úgy határoz, hogy evakuálja szállásukról a roma menedékkérőket. Potenciális áldozatként a vietnámiak maradnak a „Napraforgó-ház“-ban. (Szemrevaló│Sehenswert Filmfesztivál)

(több)

Recenziók (2)

POMO 

az összes felhasználói recenzió

magyar Szép látvány, gyenge belső. A karakterek unalmasak vagy irritálóak, a konfliktusok enyhék vagy semmilyenek, beleértve a záró konfliktust, amely felé az egész film halad - és semmi érdemleges nem történik benne. Tartalmilag egy semmitmondó film, egyetlen kiváló hosszú tömegfelvétellel. ()

Detektiv-2 

az összes felhasználói recenzió

angol A very powerful story based on real events. I saw this picture during "Das Filmfest 10" and it left a lasting effect on me. I like movies that make you think. The theme can easily be compared with the migration waves we are experiencing today. An endless line of questions occur to you during and after the movie, not all of which can be reliably answered. The movie is very well filmed and the black and white tones add an extra dimension, as do the acting performances. The picture has a bit of a depressing air about it, just how I like it. The filmmakers did an excellent job of capturing the situation, so I’m content. ()