Kegyes hazugság

Előzetes

Tartalmak(1)

Az Oscar-díjas Reese Witherspoon és több hihetetlenül tehetséges szudáni színész játssza a főszerepet ebben a filmben, amely a kritikusok szerint „mélyen megható történetet mesél a túlélésről, a kitartástól és a reményről." 1983-ban a szudáni polgárháború Elveszett fiúkként is emlegetett árvái elképesztően mostoha körülmények között gyalogoltak közel ezer mérföldet a menedék reményében. Több mint egy évtizeddel később emberjogi aktivisták Amerikába menekítik őket, ahol egy lelkes állásközvetítő (Witherspoon) próbál nekik segíteni a beilleszkedésben. A Kegyes hazugság négy jó barát felemelő igaz története, akik megsemmisült hazájukból eljutottak a modern Amerikába, és itt olyan emberekkel találkoztak, akik segítettek nekik az újrakezdésben. (Pro Video Film)

(több)

Videók (2)

Előzetes

Recenziók (3)

POMO 

az összes felhasználói recenzió

magyar Rég láttam olyan filmet, amely ennyire tisztán, határozottan és érzelemmentesen védi a családi értékeket. Ugyanakkor intelligenciával, érzelemmel és szellemességgel szembesített két, egymással szöges ellentétben álló kultúrát. TOP az a két jelenet, amikor a sivatagban bolyongó bennszülöttek egy üreges szívószálat dugnak a földbe, hogy földalatti vizet igyanak, majd évekkel később intuitív módon egy Mac Donald's pohárba dugnak egy műanyag szívószálat, hogy kólát igyanak. Jól megírva, eljátszva és rendezve. Meghatódtam. Witherspoon eladja a filmet a plakátokon, de filmben csak fél óra múlva jelenik meg. A főszerepet itt egy csapat szudáni játssza, akik közül minimum a "nő" nem is színésznő (de azt nem lehet észrevenni). Brian Grazer és Ron Howard a producerek. [San Diego-i Filmfesztivál] ()

Kaka 

az összes felhasználói recenzió

angol You know that what makes a quality film is the issues it deals with and not the execution, right? There are a lot of clichés, just enough sentiment and the acting is great, or rather the black Sudanese faces give it a strange, raw and fresh touch of reality. Otherwise, it's a fairytale, with an expected "everything fits together beautifully" scenario, and in fact that's about the last thing that really happens in this clash of two different worlds, off-screen. ()

Hirdetés

kaylin 

az összes felhasználói recenzió

angol The film is actually quite good and it shows that moving to America with the expectation that it will be the promised land is a big lie. What bothered me immensely, though, was the calculating nature of Reese's character. She is such a clichéd character - a woman who doesn't care about anything until she meets completely different people and realizes what she had done wrong - it's just unpleasant. ()

Galéria (42)