Der Todesking

  • Egyesült Államok The Death King (több)

Tartalmak(1)

As a chain letter from the self-proclaimed “Brotherhood of the 7th Day” circulates encouraging its recipients to end their lives, a series of grim murder-suicides unfold. In one vignette, a young woman massacres a room of concert-goers before turning the gun on herself; in another, a man, driven to madness by some unspecified mental disturbance, repeatedly slams his head into a wall before collapsing in a pool of his own blood… These are just some of depictions of death and despair that make up the tortured fabric of Der Todesking. (Arrow Films)

(több)

Recenziók (2)

POMO 

az összes felhasználói recenzió

magyar Egy kislány egy furcsa alakot rajzol a papírra, és azt mondja: "Ez a halál királya. Azt csinálja, hogy az emberek már nem akarnak élni." Ez az utolsó kép az alacsony költségvetésű Der Todesking című filmben, ami után nem biztos, hogy élni akarsz. Nem azért, mert érzelmileg romboló volt. Inkább a belőle sugárzó pesszimizmus, feketeség és kétségbeesés miatt. Jörg Buttgereit ismét halállal foglalkozik, amelyet nyilvánvalóan nem tud feldolgozni. Ezúttal több, látszólag egymástól független epizódon keresztül teszi ezt, amelyekben tökéletesen uralja a filmkészítés formai oldalát, de abszolút képtelen irányítani a színészeket. Egyes részek gusztustalanok (a bomló test - férgek, belek és hasonlók), mások sokkolóak (egy nagyon hatásos snuff-jelenet a véletlenszerű áldozatok lelövéséről), más jelenetek pedig meglepnek a mondanivalójukkal. Fura exploitation keverék, de ismét nagyon jól használt zenével. Az egész zenéről és a kamera használatáról szól. ()

Othello 

az összes felhasználói recenzió

angol There is a kind of meta-consciousness between living and not living that it is human nature to resist. The Death King is concerned with this alone, and without any sign of resolution. In six days God created the world. On the seventh day he killed himself. ()

Hirdetés

Galéria (6)