A német doktor

  • Argentína Wakolda (több)
Előzetes 2
Dráma / Thriller / Történelmi
Argentína / Franciaország / Spanyolország / Norvégia, 2013, 94 perc

Tartalmak(1)

1960. Egy argentin hegyi település kis hoteljébe új vendég érkezik. A férfi orvos, aki hamar összebarátkozik és bizalmába férkőzik a szállót vezető, német nyelven is beszélő család tagjaival. Miközben a doktor a kis közösségben igyekszik szaktudását hasznosítani, érdeklődése egyre inkább a házaspár kislánya felé irányul. A környék lakói mit sem sejtenek arról, hogy a német doktor nem más, mint a második világháború egyik legveszélyesebb náci háborús bűnöse, Josef Mengele, aki auschwitzi emberkísérleteit álnéven, hazájától messze és évekkel a világégés után is folytatná. A továbbra is a genetikai kísérletek és az ikerjelenségek megszállottjaként működő Mengele azonban nem lehet biztonságban, a Moszad ugyanis Adolf Eichmann kézre kerítése után az ő levadászásával folytatná a történelmi igazságszolgáltatást, és hamarosan a férfi nyomára akadnak. (Vertigo Média)

(több)

Recenziók (2)

POMO 

az összes felhasználói recenzió

magyar Ne számítson egy thriller műfajú filmre. A Német doktor argentin filmes optikával rendelkezik, azaz csendes és "üres", feszültség és fordulatok nélküli. Nem is thriller, inkább egy dráma, egyetlen tragédia nélkül, ami csak sejtet valamit. Még csak nem is borzongató, Mengele karaktere nem ijesztő, tipológiailag inkább egy titokzatosabb, jóképű Franco Nero. A nyugtalanság és az enyhe düh (tehetetlenség és igazságtalanság), amelyet a film a nézőben kelt, csak a film befejezése és feldolgozása után jön el. Mindenesetre örülök, hogy valaki végre megfilmesítette ezt az egyedülálló témát, és kíváncsian várom a (nagyon valószínű) amerikai remake-et. Ez már egy kínosan elcsépelt vélemény, de igen, megint Fincher kellene - és szépen a régi módon, a lá Hetedik. ()

NinadeL 

az összes felhasználói recenzió

angol Marathon Man, The Boys from Brazil, and now The German Doctor. Or an excellent chapter in the life of Dr. Josef Mengele on the run after 1949. Experiments with growth hormone, experiments on twins, and the fact that in 1960 he still had a "pleasant" 19 years of freedom ahead of him. The film features a great choice of Spanish-German dialogue and a parallel to the belief to create the perfect human and mechanical toy. ()