Amnézia

  • Egyesült Államok Before I Go to Sleep (több)
Előzetes 1
Dráma / Misztikus / Thriller / Pszichológiai
Egyesült Királyság / Egyesült Államok / Franciaország / Svédország, 2014, 88 perc

Tartalmak(1)

Christine (Nicole Kidman) minden nap újra kezdi az életét. Reggel egy idegen férfi (Colin Firth) mellett ébred, megrémül, és amit hall, még jobban összezavarja. A férfi ugyanis elmondja neki, hogy egy autóbaleset során olyan sérülést szenvedett, melynek következtében minden éjjel törlődik a memóriája. Egy titokban vezetett videónapló azonban lehetővé teszi, hogy a lassan éledő emlékképek megmaradjanak. Christine előtt egyre több régi részlet dereng fel. Talán semmi sem igaz. Talán semmi sem úgy van, ahogy mondják. (ADS Service)

(több)

Recenziók (3)

POMO 

az összes felhasználói recenzió

magyar Minden bizonnyal érdekes téma egy kérdésekkel teli thrillerhez, amely a homályos igazság fokozatos feltárásával szórakoztat. Kivéve, hogy a sztori egy kicsit fondorlatos és ingatag logikájú/valószínűségű. Fél óra után - ismét a szuperpontos Nicole-nak köszönhetően - az ember megszokja és elfogadja a forgatókönyvíró játékát. Végül értelmet ad az eseményeknek, és egy jó csattanóval lep meg. De a kezdésből fakadó kínos megbízhatatlanság utóíze sajnos megmarad. Az ilyen helyzetekben nem így zajlanának az emberek közötti beszélgetések. Ezek csak a néző számára íródtak, hogy bevonják őt a cselekménybe, és arra számítanak, hogy nem veszi észre természetellenességüket, vagy csak legyint rá. ()

NinadeL 

az összes felhasználói recenzió

angol The new pairing of Nicole Kidman and Colin Firth was already proven to work in The Railway Man. And this is their second project together. It’s a nice intimate thriller with an interesting denouement. Sometimes less is more. I look forward to seeing them next alongside Law in Genius. ()

kaylin 

az összes felhasználói recenzió

angol It looked quite interesting, but the movie just couldn't captivate me. There's the uncertainty of whether it's really him, there's one good, horror scene, but that's pretty much it, and the potential of all three main actors wasn't fully utilized, especially not Colin Firth, whose character could have been even darker. ()