Kéjutazás

Előzetes

Tartalmak(1)

Az országút nem a szabadság terepe: három fiatal keserves lecke árán tanulja meg, hogy nincs félelmetesebb annál, mint ha az ember egy autóban ül, éjszaka, védtelenül. Pedig csak viccnek indul az egész: Lewis (Paul Walker) egy távoli egyetemen tanuló barátnőjéért (Leelee Sobieski) indul egy régi autón, és ha már úgyis arra jár, felveszi bátyját is, aki épp akkor szabadul a börtönből. Talán ez az első hiba, amit elkövet. A nyughatatlan Fuller (Steve Zahn) ugyanis a a CB-rádión elsütött durva poénokkal próbálja elűzni a hosszú út unalmát. A legjobban sikerült tréfa az, amikor egy kamionost lányhangon felcukkolnak és randevút adnak neki egy út menti motelben. De ezzel véget is ér a játék. A vicc kedvéért megnevezett szoba lakóját az éjjel brutálisan meggyilkolják, a kamion sofőrje pedig hamarosan újra jelentkezik. Az arcát sosem látják, a hangja viszont mindenütt megtalálja a tréfacsinálókat, és egyre lehetetlenebb, borzasztóbb feladatokat tűz eléjük. Hogy az életüket mentsék, minden kívánságát teljesítik, pedig sejtik, a kamionos nem ismer kegyelmet... (Film+)

(több)

Recenziók (5)

POMO 

az összes felhasználói recenzió

magyar A Párbaj mozi tini verziója, izgalmas és logikátlan, tisztességes fordulatokkal és valószínűtlen rövidítésekkel. Azonban egy okos csúcspont megmenti az egészet. Az Abrams egy évtizeddel a Super 8 előtt is "tiszteletet tett" a Spielbergnek. ()

novoten 

az összes felhasználói recenzió

angol Great brotherly chemistry, seductive Leelee Sobieski, sufficiently scary moments with the line "Candy Cane," and perfect humorous inserts like fake scares during the hotel escape. Thanks to the unbelievably suffocating atmosphere and constant surprises, Jízda do pekel is a little unknown treasure for me. ()

3DD!3 

az összes felhasználói recenzió

angol A solid thriller with a good cast (I liked the "ordinary" Paul Walker). The atmosphere is surprisingly well built and there are very few deaf spots. Slightly above-par. ()

kaylin 

az összes felhasználói recenzió

angol From my point of view, the American production Joy Ride is hardly anything you could call dizzyingly interesting. It has a subject matter that had been pretty well mined by 2001 whether with Duel or the similarly-themed and also very successful The Hitchhiker. Ride to Hell may have some drive, and Leelee Sobieski certainly is always impressive. However, even so, it is not very suspenseful. ()