Tartalmak(1)

Ada kényelemben nevelkedett. Apja bár Charlstonból egy eldugott, hegyvidéki településre költözött, a széltől is óvja lányát. Inman a Hideghegyen született, ácsként dolgozik. Nem sokkal a polgárháború kitörése előtt megtetszenek egymásnak, és bár csupán egyszer csókolták meg egymást, mielőtt Inman bevonul, örök hűséget esküsznek egymásnak. A férfit elnyeli a háború. Borzasztó dolgokat lát és él át. Megelégeli az öldöklést, csupán egyetlen dolog élteti: a hazatérés. Megszökik, és bujkálva, menekülve, gyalogol a Hideghegy felé. Szerelme eközben magára marad, és az egyre zordabbra forduló világban igyekszik túlélni a háború hozta szörnyűségeket. Ő is csak azért küzd olyan elszántan, mert tudja, hogy Inman hazatér. (InterCom)

(több)

Recenziók (4)

POMO 

az összes felhasználói recenzió

magyar Jude Law karakterének útját túlságosan is önmagába forduló események tarkítják (minek a kámeaszerepek), Nicole Kidman karakterének várakozását pedig túlságosan excentrikus komikus Renée Zellweger teszi könnyeddé. A két fővonal így párhuzamosan fut egymás mellett anélkül, hogy össze kellene kapcsolni azokat. Szüksége volt egyáltalán Nicole-nak férfira a háztartásban, mióta Renée megérkezett? Ha a film szerzője lennék, fenékre csapok Renée-nek, hogy ne vonja magára az összes figyelmet. A filmből ki kellene vágni 40 percet, és össze kellene ragasztani egy élvezetes rövid vígjátékká. Ennek ellenére is adok tiszteletreméltó 4*-ot. Mert a színészek kiválóak, néhány pillanat nagyon erős, és a film formai része tökéletes. Minden felvétel, minden díszlet, még a legkevésbé fontos helyeken is, a legapróbb részletekig meg van tervezve, és csodásan illeszkedik az időnként akadozó történetbe. ()

DaViD´82 

az összes felhasználói recenzió

angol Return to Cold Mountain impressed me positively only at the very beginning and towards the end; everything in between is nice to look at, but without any inner juice or atmosphere. ()

novoten 

az összes felhasználói recenzió

angol Visual perfection and breathtaking performances. Rarely have I felt so invested in the main characters and rooting for them to have a happy ending. Therefore, the ending comes as a fatal blow, negating any expected sweet or bitter reunions and instead delivering a gripping twenty-minute catharsis that resonates thoroughly in every sense. Who could have guessed that Cold Mountain, being only Minghella's second and yet forever final truly great film. ()

Kaka 

az összes felhasználói recenzió

angol Cold Mountain is exactly as I wanted it; gentle, romantic, but also very rough and sincere. Anthony Minghella is a great director and storyteller, and Cold Mountain is a finely-tuned masterpiece down to the last detail, musically, technically, and dramaturgically. ()