Tartalmak(1)

Ada kényelemben nevelkedett. Apja bár Charlstonból egy eldugott, hegyvidéki településre költözött, a széltől is óvja lányát. Inman a Hideghegyen született, ácsként dolgozik. Nem sokkal a polgárháború kitörése előtt megtetszenek egymásnak, és bár csupán egyszer csókolták meg egymást, mielőtt Inman bevonul, örök hűséget esküsznek egymásnak. A férfit elnyeli a háború. Borzasztó dolgokat lát és él át. Megelégeli az öldöklést, csupán egyetlen dolog élteti: a hazatérés. Megszökik, és bujkálva, menekülve, gyalogol a Hideghegy felé. Szerelme eközben magára marad, és az egyre zordabbra forduló világban igyekszik túlélni a háború hozta szörnyűségeket. Ő is csak azért küzd olyan elszántan, mert tudja, hogy Inman hazatér. (InterCom)

(több)

Recenziók (4)

Kaka 

az összes felhasználói recenzió

angol Cold Mountain is exactly as I wanted it; gentle, romantic, but also very rough and sincere. Anthony Minghella is a great director and storyteller, and Cold Mountain is a finely-tuned masterpiece down to the last detail, musically, technically, and dramaturgically. ()

POMO 

az összes felhasználói recenzió

magyar Jude Law karakterének útját túlságosan is önmagába forduló események tarkítják (minek a kámeaszerepek), Nicole Kidman karakterének várakozását pedig túlságosan excentrikus komikus Renée Zellweger teszi könnyeddé. A két fővonal így párhuzamosan fut egymás mellett anélkül, hogy össze kellene kapcsolni azokat. Szüksége volt egyáltalán Nicole-nak férfira a háztartásban, mióta Renée megérkezett? Ha a film szerzője lennék, fenékre csapok Renée-nek, hogy ne vonja magára az összes figyelmet. A filmből ki kellene vágni 40 percet, és össze kellene ragasztani egy élvezetes rövid vígjátékká. Ennek ellenére is adok tiszteletreméltó 4*-ot. Mert a színészek kiválóak, néhány pillanat nagyon erős, és a film formai része tökéletes. Minden felvétel, minden díszlet, még a legkevésbé fontos helyeken is, a legapróbb részletekig meg van tervezve, és csodásan illeszkedik az időnként akadozó történetbe. ()

DaViD´82 

az összes felhasználói recenzió

angol Return to Cold Mountain impressed me positively only at the very beginning and towards the end; everything in between is nice to look at, but without any inner juice or atmosphere. ()

novoten 

az összes felhasználói recenzió

angol Visual perfection and breathtaking performances. Rarely have I felt so invested in the main characters and rooting for them to have a happy ending. Therefore, the ending comes as a fatal blow, negating any expected sweet or bitter reunions and instead delivering a gripping twenty-minute catharsis that resonates thoroughly in every sense. Who could have guessed that Cold Mountain, being only Minghella's second and yet forever final truly great film. ()