Streaming (1)

Tartalmak(1)

Grace Kelly (Nicole Kidman) a gyönyörű és igézően tehetséges színésznő, Hollywood kedvence mesébe illő fordulattal az ő hercegét választotta, mikor 1956-ban maga mögött hagyott mindent, és feleségül ment szerelméhez, a Grimaldi-ház fejéhez, III. Rainer monacói herceghez (Tim Roth). A szakma, és a közönség is imádta Grace-t, a romantikus, törékeny szépséget, akit sosem tudtak kiverni a fejükből. Így van ezzel Alfred Hitchcock is, aki 6 évvel Grace menyegzőjét követően szeretné múzsáját visszacsábítani Hollywoodba, hogy játssza el új filmje, a Marnie főszerepét Sean Connery oldalán. Óriási a kísértés és a felelősség, egy asszony és egy ország jövője egyszerre a tét. Mindeközben ugyanis a hercegnek nem csak házassága válságával, de komoly politikai problémával kell szembenéznie: a fenyegetés a szomszédos Franciaországból érkezik. De Gaulle megpróbálja megadóztatni Monacot, sőt elvenni a városállam függetlenségét. III. Rainer ultimátumot ad Grace-nek: vagy a még benne rejlő szenvedélyt választja, és visszatér a csillogó Hollywoodba, vagy élete legnagyobb szerepében áll helyt, Monaco hercegnéjeként. Egy színésznő, feleség, anya és hercegné, és egy sorsfordító év, amelyet a Piaf rendezője festett nagyvászonra. (Pro Video Film)

(több)

Recenziók (3)

POMO 

az összes felhasználói recenzió

magyar Életrajzi film egy hollywoodi legendáról, amelyet egy első számú hollywoodi színésznő alakít, és amelynek ambíciói a tévés szerelmes ponyvaregény szintjén vannak. Talán semmi sem jó ebben a filmben. Egyébként a mindig kiváló Kidman alulmúlja a színvonalat, a klasszikus Langella és Jacobi szerepe semmitmondó, a politikai probléma megoldása nem ragad meg, és az alacsony költségvetés által megfojtott produkció a nézőhöz vezető úton csak olcsó, tartalmatlan giccs lett. Bármennyire is szép és ígéretes a film költői nyitójelenete, az utolsó jelenete, a jó indulat és a hatalmi politika ütköztetésének tisztességes magas játékra tett hiábavaló kísérlete után már csak nevetséges. ()

NinadeL 

az összes felhasználói recenzió

angol It's good to approach Grace of Monaco from the perspective of a Nicole Kidman film, because you'll enjoy it even more after that than if you were a die hard Grace Kelly fan. It's all very Nicole-centric which is perfectly fine, because if the point is Grace coming to terms with her new role in life, it's impossible to overlook the performer of this great transformation. I also appreciate Paz Vega in the role of Maria Callas, who herself is also the subject of her own biographies, and she easily shines alongside Nicole/Grace. Ironically, Grace of Monaco is not about Hollywood or Monaco, but is "just" another great story of a strong woman whose life story helped the modern age become truly modern. ()

kaylin 

az összes felhasználói recenzió

angol This is a movie where the creators themselves probably didn't really know what they wanted to tell, so they also included a bit of espionage, psychological drama, political drama, and human drama. Simply put, there is too much going on and nothing really works properly. And nothing against Nicole, but she simply isn't Grace. An empty movie that screams its message until it's no longer beautiful. ()