Hajszálon az életed

  • Egyesült Királyság A Lonely Place to Die
Előzetes 1
Kaland / Krimi / Thriller / Akció
Egyesült Királyság, 2011, 99 perc

Tartalmak(1)

Öt hegymászó: Rob (Alec Newman), Ed (Ed Speleers), Alison (Melissa George), Jenny (Kate Magowan) és Alex (Garry Sweeney) hétvégére a hegyekbe megy hegyet mászni. Megdöbbennek, amikor az erdőben egy gödörbe betemetett kislányt találnak. Nem is sejtik, kikkel kerülnek szembe, amikor kiszabadítják Annát (Holly Boyd), aki nem beszél angolul. A két profi hegymászó, Rob és Alison leereszkedik egy sziklafalon, hogy mihamarabb eljussanak az első faluig rendőri segítségért. Ám a gyermekrablók vadászni kezdenek rájuk, és senkinek nem kegyelmeznek. Azonban egyvalamivel az emberrablók sem számoltak, hogy az elrabolt kislány apja nem más, mint Raković (Matthew Zajac), a könyörtelen szerb háborús bűnös. (RTL Klub)

(több)

Recenziók (2)

POMO 

az összes felhasználói recenzió

magyar A kalandos túlélés és a gyermekrablókról szóló thriller érdekes kombinációja. A főgonosz rendkívül ellenszenves és gonosz. A forgatókönyvírónak van tapasztalata, és tudja, hogyan kell meglepetést okozni. A rendezés kiegyensúlyozatlan - az egyik pillanatban mintha egy olcsó romániai B-kategóriás filmet néznénk, a másikban pedig egy kifinomult filmes munkát, amelynek atmoszférájától megfagy a vérünk. A színészek jók, Melissa George szimpatikus. Vigyázat, ez nem egy kaland vasárnap délutánra, hanem egy senkit sem kímélő kegyetlenség. ()

J*A*S*M 

az összes felhasználói recenzió

angol Well, something good in the darker genres after a long time! A Lonely Place to Die has several good things, the most important of which are the likeable characters, and also the creators treat them rather brutally, killing them quite quickly and determinedly. They aren’t simply bland meat for the butcher’s block, they are interesting and relatable characters and I felt sorry for them at times. With this, the film would already check all the boxes, even if it wasn’t special in any other way. But it is. The first hour takes place in a beautiful mountain setting (in Blu-Ray quality it was a feast for the eyes), but in the last half our the story moves to a little mountain village and this turns a perfect survival thriller into a perfect carnage with several groups going against each other’s throats and the characters drop like flies. The switch between the carnival festivities and what happens afterwards in the house is hands down the best part, and I’m glad the creators left the nature setting behind. One of the year’s best genre films. ()