Rendészet, nyelvészet

  • Románia Politist, adj. (több)
összes plakát
Előzetes
Vígjáték / Krimi / Dráma
Románia, 2009, 115 perc

Tartalmak(1)

Cristi egy kisvárosi fiatal rendőr, aki a szabályok ellenére nem tartóztat le egy fiatalkorú dealert, aki hasist árusít iskolatársainak. Bár a törvény szigorúan bünteti a kábítószer kereskedelmet, a rendőr azt hiszi, hogy ez hamarosan meg fog változni és nem akarja, hogy lelkiismeret furdalása legyen egy fiatalkorú bebörtönzése miatt, akiről azt gondolja hogy nincs is tudatában tettének súlyával. Anghelache, a főnöke azonban teljesen mást gondol a lelkiismeretről. (CirkoFilm)

(több)

Videók (1)

Előzetes

Recenziók (2)

POMO 

az összes felhasználói recenzió

magyar Egy film, amely mindent megtesz azért, hogy az átlagnéző minél hamarabb kikapcsolja és kidobja az ablakon. Az első fele tényleg úgy hat, mintha a lehető legnagyobb szándékos pazarlás lenne a celluloiddal. Később azonban az alkotó elkezdi kiteregetni a kártyákat, a kamera előtt zajló cselekmény unalmas nyújtottságát, ürességét és hiábavalóságát a szereplők életének abszurditására vonatkozó találó, cinikus reflexióvá alakítja a román mikrokozmoszban, és a végén kompromisszumok nélküli szöget ver a koporsóba, ami szarkasztikusan megerősíti és elmélyíti az egészet. Nem könnyű itt csillagokkal értékelni, én személy szerint hasonló filmeket inkább Jarmusch vagy Kaurismaki általi hangulatosabb, látványban és színészi játékban is érdekesebb feldolgozásban kedvelem. De ha szereted az erős ellenáramlatot, bárhonnan is jön, a hetedik mennyországban leszel. ()

Marigold 

az összes felhasználói recenzió

angol Deconstruction of the moral imperative and policing as an adventurous romance, at the end of which stands the Truth. This is sadistic wandering, at the end of which is a rational compromise. Ingenious transitions from the hyperrealism of everyday situations to an absurd drama, where the nobility of the intention is broken by dictionary definitions. In the end, nothing makes sense, just mechanical existence in a circle. A brilliant dialectical detective story with a point that pushes the adjective "procedural" above the dictionary entry. ()

Hirdetés

Galéria (6)