A Sunset Limited

(Tévéfilm)
  • Egyesült Államok The Sunset Limited
Pszichológiai / Dráma
Egyesült Államok, 2011, 87 perc

Rendező:

Tommy Lee Jones

Forgatókönyvíró:

Cormac McCarthy, Cormac McCarthy (színdarab)

Operatőr:

Paul Elliott

Zeneszerző:

Marco Beltrami
(további alkotók)

Streaming (1)

Tartalmak(1)

Ebben a rendkívüli erejű kétszereplős drámában Cormac McCarthy dilemmát vizsgál: folytassuk-e az életet, vagy átadjuk magunkat a kétségbeesésnek.
A történet egy New York-i bérház lakásában játszódik, főszereplője pedig egy börtönviselt fekete (Samuel L. Jackson), aki azt állítja, hogy hallja Jézus hangját, és egy fehér egyetemi tanár (az Oscar-díjas Tommy Lee Jones), aki a Sunset Limited nevű vonat elé akarta vetni magát, ám a másik megakadályozta ebben.A két teljesen különböző férfi között különös vita bontakozik ki, amelynek tétje nem kevesebb, mint hogy meg tudja-e győzni a fekete férfi a fehéret, hogy érdemes tovább élni az életet, és az ajtón kilépve a professzor ne rögtön a Sunset Limited elé siessen vissza. A beszélgetés során titkok tárulnak fel, miközben a világból kiábrándult professzor komor, ám metszően pontos érveivel fokozatosan aláássa vitapartnere hitét. A szellemi összecsapás meghökkentő véget ér, amely jóval az utolsó képkocka után sem hagyja nyugodni a nézőt. (Pro Video Film)

(több)

Kapcsolódó hírek

Meghalt Cormac McCarthy, elismert író

Meghalt Cormac McCarthy, elismert író

2023.06.13

89 éves korában elhunyt Cormac McCarthy elismert író, forgatókönyvíró és Pulitzer-díjas regényíró. A szomorú hírt fia, John McCarthy erősítette meg. A híres író nevéhez olyan alapművek fűződnek, mint… (több)