Sötét titkok

Előzetes

Streaming (1)

Tartalmak(1)

1978 őszén járunk, a lengyel Bieszczady hegyekben. Egy megfáradt utazó kopogtat be a Dziabas-család elszigetelt farmházába, hogy menedéket kérjen éjszakára. A vendéglátók nehezen, de beadják a derekukat, és eleinte bizalmatlankodva figyelik a jövevényt. Mikor azonban előkerül valahonnan egy üveg alkohol, a bizalmatlanság hamarosan ködbe vész, a vendég és a házigazdák között kölcsönös szimpátia, mi több, barátság szövődik, és már épp egy közös vállalkozás terveit kezdik el szövögetni, mikor történik valami, ami hirtelen tragikus véget vet a barátságnak... (FilmBox)

(több)

Recenziók (2)

POMO 

az összes felhasználói recenzió

magyar Hollywoodban ezt nem ismerik... :) és valószínűleg Cannes-ban sem értenék meg. Mesterien megírt és megfilmesített, rendkívül kritikus ábrázolása a társadalmi morálnak a kommunista mind-fucking idejében. Az abszurd humortól, amelytől megáll az ész, a teljes undorig - legalábbis a néző számára, aki a keleti blokkból származik, és tudja, hogy mindez valaha valóság volt. A szigorú televíziós látványvilág és az anyag pszichológiai bensősége színházi jelleget idéz, amelyet a rendező zseniálisan alakít át kifinomult, két narratív szintre osztott filmes kirakóssá, és amelyeket a végén szinte karikaturisztikusan riasztó összegzésben hagy tetőzni. Igen, komolyan teljes értékelést adok egy lengyel, tévésnek tűnő, karakter nélküli, az elejétől a végéig részeges szereplőkkel teli filmnek. A rendező nem is kéri, hogy szimpatizáljunk a főszereplővel. Ehelyett mindent a társadalmi undor fekete felhőjével borít el, és mégis hagyja, hogy új életet nemzzen. Hihetetlen! ()

Malarkey 

az összes felhasználói recenzió

angol A strange piece of existentialism, where for the better part of the film nothing happens. You observe various characters who are supposed to make you feel that they are the genuine selection of the Polish characteristics of human thinking plus it is set in the typical Eastern setting, where there is a shortage of everything except vodka. It certainly is interesting when it comes to discovering the Polish socialist soul, however, from the filmmaking point of view, it is hard to finish the film without getting drunk just from the amount of vodka that is being consumed in it. ()