A mocskos zsaru

  • Egyesült Államok Bad Lieutenant
Előzetes

Tartalmak(1)

LT (Harvey Keitel), a New York-i zsaru semmiben sem különbözik azoktól a bűnözőktől, akiket üldöznie kellene. Egyre lejjebb és lejjebb csúszik a lejtőn. Már nem tud, és nem is akar tisztán és józanul élni. Rosszul kötött fogadásai miatt rengeteg adósságot halmoz fel, amit képtelen visszafizetni a bukmékereknek. A sok drogtól és italtól elveszti józan ítélőképességét, veszélybe sodorva ezzel családját is. A bajnokság utolsó meccsére egész kis vagyont tesz fel, de ha nem nyer a csapat, már senki sem mentheti meg a lezüllött hekust. Az ötvenezer dolláros jutalom lendíthetne anyagi helyzetén, de a koronatanú - egy apáca - nem hajlandó segíteni a nyomozást. (Film+)

(több)

Videók (1)

Előzetes

Recenziók (3)

POMO 

az összes felhasználói recenzió

magyar Egy film, amely inkább azzal szórakoztat, hogy kíváncsiságot ébreszt a folytatásra, minthogy kifejezetten élvezze. Keitel alkotása zseniális, de a mocsok, amelybe belekeveredik, nélkülözi a cselekmény izgalmát. Három csillag, de határeset, talán csak a jogosítvány nélküli lányok emlékezetes jelenete miatt. ()

kaylin 

az összes felhasználói recenzió

angol The film is shot as a gritty street film, it is somewhat reminiscent of Scorsese's "Taxi Driver". It's as if there is nothing good on the streets, as if filth and disgust truly reign. The connection with religious visions is then strange and somewhat disturbing. It's understandable with Scorsese, but even with Abel Ferrara, who comes from a similar environment and has Italian, primarily Catholic roots. Nevertheless, this doesn't change the fact that the rawness of the streets is in an unnecessary and unpleasant contrast that won't say much to an atheist. However, Harvey Keitel delivers a performance that you will admire and maybe even hate. ()

Hirdetés

3DD!3 

az összes felhasználói recenzió

angol Keitel’s magnum opus. A sophisticated perversion, indulging in everything immoral, bad and evil. This confrontation with a religious-flavored case eventually culminates in an ingeniously conceived and, in the overall context, completely useless confession. Sure, it’s disgusting, but in places painfully truthful. ()

Galéria (23)