Otthonunk

Előzetes 1
Dokument / Dráma / Családi
Franciaország, 2009, 95 perc (Special Edition: 118 perc, Director's Cut: 120 perc, TV verzió: 2x55 perc)

Tartalmak(1)

Földünk a magasból című könyvének sikerét követően Yann Arthus-Bertrand újabb képkölteményt készített bolygónkról és annak törékeny egyensúlyáról. Miközben a világ több mint 50 országába kalauzol el, az Otthonunk csodákkal, meglepetésekkel, kérdésekkel és aggodalommal teli mondanivalója egyszerre tanítja és ösztönzi cselekvésre nézőjét. (Fórum Hungary)

(több)

Videók (1)

Előzetes 1

Recenziók (4)

POMO 

az összes felhasználói recenzió

magyar Egy hatásos öko-agitálás, amely nemcsak kritizál és figyelmeztet, hanem tanácsot is ad a kritizáltak elleni küzdelemre, és reményt ad a javulásra. A kétórás játékidő nem zavaró, sőt, lehetőséget ad a filmnek arra, hogy összetettebb és kifejezőbb legyen. És az is igaz, hogy az alkotók élnek ezzel a lehetőséggel. Ha nem lenne a narrátor átlátszó célú monológja, 5*-ot adnék. Ezeknek a képeknek ugyanis TARTALMA van. Ui. Szeretem a felhőkarcolókat, és nem zavar a megalománia, de teljes mértékben osztom a Dubaival szembeni kritikus hozzáállást. A film helyettem mondta ki. ()

J*A*S*M 

az összes felhasználói recenzió

angol I’d be wary to call Home a documentary that presents true (objective) facts, but it works perfectly as an environmental pointing finger. However, the idea that I took home from the cinema probably wasn’t what the creators intended – a flu pandemic might be the best that could happen to our planet… ()

Hirdetés

DaViD´82 

az összes felhasználói recenzió

angol A “verbatim" adaptation of a photographic publication “The Earth from the Air" by the same author enriched by verbal diarrhea in the form of the cheapest possible agitation. And its presence isn’t even made up for by the wonderful shots which you get a but fed up with anyhow over the two hours (director’s cut). It’s trying to be something like Baraka, but it isn’t. Not even close. ()

D.Moore 

az összes felhasználói recenzió

angol "It's too late to be pessimistic." A brilliant documentary. Amazing aerial shots of natural beauty and human frenzy are combined with a perfectly written commentary, read by Glenn Close. The film doesn't mince its words and I feel sorry for anyone who labels it a cheap environmental agitprop. ()

Galéria (142)