Kínzó közelség

  • Egyesült Államok Lakeview Terrace
Előzetes

Streaming (1)

Tartalmak(1)

A fiatal pár, Lisa és Chris Mattson (Patrick Wilson és Kerry Washington) határtalanul boldogok, imádják egymást és előttük áll a jövő. Épp most költöztek be álmaik otthonába, egy fantasztikus Los Angeles-i házba. A szomszédjukban lakó rendőrtiszt, Abel Turner (Samuel L. Jackson) azonban nem nézi jó szemmel a kapcsolatukat. A gyermekét egyedül nevelő, szigorú Turner ugyanis nem helyesli a vegyes házasságokat - márpedig Chris fehér, kedvese, Lisa színes bőrű. Turner önjelölt polgárőrként tartja uralma alatt a környéket, és minden lehetőséget megragad, hogy a rend őrének szerepe mögé bújva zaklassa új szomszédait. Chris és Lisa egy idő után úgy döntenek, nem hagyják, hogy a rasszista Turner tönkretegye életüket, és visszavágnak. A rendőrtiszt sem késlekedik a válaszreakcióval, és a csatározás egyre jobban elfajul. (AXN)

(több)

Recenziók (3)

POMO 

az összes felhasználói recenzió

magyar Hogyan elevenítsük fel a legközönségesebb thriller-témákat a pszichopata szomszédokról, hogy aztán komoly arccal eladhassuk őket, és a közönség megint bekapja? Egy olyan történelmi korszakba helyezzük, amelyet mindenki a természeti katasztrófákkal, konkrétan a kaliforniai erdőtüzekkel hoz összefüggésbe. Samuel L. Jackson igyekszik, és lélektanilag alaposan felépített a film, de ez még mindig csak hollywoodi sekélyes műfaji pszichológia, amit arra terveztek, hogy szombat este pattogatott kukoricával szórakoztasson. Semmi gond, ezen nőttünk fel, és a mai napig ismételten fogyasztjuk, de az isten szerelmére, legalább egy ötletes csavar igazán fájt volna a forgatókönyvírónak? ()

3DD!3 

az összes felhasználói recenzió

angol Samuel L. Jackson saves this from being simply a mediocre thriller about crumbling relations with the neighbors. Personally, what I enjoyed most were the spiteful tricks that the two played on each other (especially what Jackson got up to). And the approaching forest fire fitted very nicely into the story. ()

D.Moore 

az összes felhasználói recenzió

angol Quite a good film with the perfectly written and acted character of Samuel L. Jackson. I was disappointed that towards the end the plot started to repeat itself a bit and go in a circle that brought nothing new. i.e., "the bad neighbour does something - the good neighbour tells him not to do it - the bad neighbour doesn't give a damn and keeps doing it and invents something new". The fire motif is a good idea, and I liked the magical music. It's a shame that at the expense of the sophistication of Jackson's racist, stunted cop, the script did little to make Patrick Wilson's character even remotely sympathetic. ()